Thursday, 15 January 2015

INGIN PUTIHKAN WAJAH?....

ASSALAMUALAIKUM...

PESAN MURABBI

Assalamulaikum WarahmatullahiWaBarakahtuh.Amalan baik untuk menjadi baik dan memperolehi yang baik-baik dan segala bentuk kebaikan daripada ALLAH YANG MAHA KUASA amat dituntut. IN SYA ALLAH amalan amalan yang dikerjakan dengan ikhlas hanya keranaNYA seperti yang disyorkan dibawah ini akan membawa kita ke-destinasi SyugaNYA! Aameen.
Pesan seorang Murabbi,
PIC GOOGLE SEKADAR HIASAN.

"Bila kita selalu sakit, maka rajinlah berpuasa..
 Bila kita berwajah gelap, rajinkanlah diri untuk berqiamulai (tahajjud)..
 Bila kita punya hati yg sempit, maka banyakkan membaca Al-Quran..
 Bila kita terlalu susah untuk bahagia, solatlah tepat pada waktunya..
 Bila emosi kita sering terganggu, rajinkan berwudhuk dan ber-istighfar..
 Bila hati dan jiwa kita gelisah, banyakkan berdoa dan bersukan (beriadah)..
 Bila kita dalam keadaan stress atau tertekan, seringlah membaca 'La haula wala quwwata illa billah'..
 Dan apabila kita merasa rezeki kita teramat sempit, maka perbanyakkanlah bersedekah.."


WALL FB DATO' IDRIS BUANG ALHAJ.

36 comments:

  1. ini dia tips memutihkan wajah sangat alami dan pasti penuh dengan berkah sangat.

    tumben keren artikelnya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar tu..selalu berwuduk akn mnjernihkan wajah apalagi rajin bertahajud...tq chilembu thea.

      Delete
  2. Banyak peringatan buat kakak ni bila membaca entri ini
    Terima kasih PI - kakak suka:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah yg selalu kita dgr tika hadiri kuliah2 agama pun kakzakie...tq

      Delete
  3. thanks for sharing, nanti ingatkan lagi, memang memerlukan :) PI saya tag PI dalam segmen entri saya hari ni. tak kemas sebab buat melalui hndphone.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wc babypose...tq tags kak..kak ni kalau text di sp mmg pening sbb bnyk salah taipannya.

      Delete
  4. Dan ngga lupa juga konsumsi glow enhanz mba hehehe

    ReplyDelete
  5. La haula wala quwwata illa billah...
    Tiada daya dan upaya melainkan dengan izin Allah...

    Terima kasih atas perkongsiannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya berserah kpd Allah...wc fidah...insyaAllah...tq

      Delete
  6. Terima kasih atas perkongsian akak ^-^

    ReplyDelete
  7. Setiap penyakit ada ubat , setiap masalah ada penyelesaian
    Info yang hebat penawar yang mujarab.tqtqtq

    ReplyDelete
  8. terima kasih berkongsi kak ,sangat bermakna

    ReplyDelete
  9. Terima kasih sudi kongsi info.

    ReplyDelete
  10. Wajah yang bersih bukanlah sebab pakai produk semata-mata. Ia berkait juga dengan amal harian kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar tu wajah bersih sbb jiwa jernih...tq sylarius yusof.

      Delete
  11. nak kena ikut ni..ada yang saya alami nya jugak..TQ..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya pesan murabbi mmg patut diikuti...insyaAllah...tq diana.

      Delete
  12. terima kasih perkongsian ini ya

    ReplyDelete
  13. Tajuk tu memang sesuai... kerana pengisiannya adalah amalan sebenar untuk wajah putih...putih berseri dr pandangan Allah swt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...susah juga nk pilih tajuk n3 ya...pada kakak wajah putih kerna terpancar dari jiwa yg bersih...etuju dgn dik BM.

      Delete
  14. Assalamualaikum kak,
    Terima kasih atas perkongsian yang sangat bermanfaat! Semoga kita semua diberikan kemudahan dalam mengamalkannya...

    ReplyDelete
  15. WSALAM DIK USTAZ...
    Sekadar perkongsian moga bermenafaat....insyaAllah...tq abuikhwan.

    ReplyDelete
  16. Bila kita berwajah gelap, rajinkanlah diri untuk berqiamulai (tahajjud).....x perlu nak Q Puteh semua tu kan akak

    ReplyDelete
  17. heh..heh...putih n jernih yg terpancar dari jiwa murni...tq jari manis.

    ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist