Thursday, 5 November 2015

BANGUN AWAL PAGI ELAK TOL...

ASSALAMUALAIKUM....

JOM BERJIMAT CERMAT..


KUALA LUMPUR, Nov 3 ― Motorists in the Klang Valley on a budget should put more effort to get organised and use alternative routes if they want to avoid paying tolls, Housing and Local Government Minister Datuk Abdul Rahman Dahlan said today as he defended the government against criticism of the recent rate hike.
The Kota Belud MP said motorists can always find toll-free roads if they wish to keep their expenses low, although that would require them to either brave the traffic congestion or by “waking up earlier” to avoid the traffic.
- See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/minister-to-klang-valley-motorists

30 comments:

  1. Satu komentar seorg yg diharapkan rakyat tetapi bagaikan menghiris pilu harapan ramai.
    Manalah logik akal. Bayangkan kalau yg perlu hantar anak ke nursery, tadika atau sekolah walau eraly morning macam mana pun kena juga tunggu time pintu dibuka. Mana mungkin nak bawa anak-anak selepas subuh kemudian tunggu depan pintu pagar dibuka. Alahai PI kakak rasa macam tak terfikir langsung masalah rakyat.. sebelum buka mulut bagi alternatif fikirlah dulu yg awak tu wakil yg dipilih rakyat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KZ, kita pun silap jugak... terpilih org bodoh jadi wakil...

      Delete
    2. bukan gitu sweetie fikiran mrk yg bijaksanasini sukar rakyat narhen nk fahami..tq sweetie.

      Delete
  2. Mantap komen kakzakie walau terasa hendak senyum dgn animasi tu...sama2 kita renungkannya...tq kakzakie.

    ReplyDelete
  3. satu lagi komen dari menteri yg 'bernas'..

    ReplyDelete
  4. hmm..setuju jerlah khamsiah...tq.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. BETULLAH TU ANIES..BANGUN AWAL PAGI MCM BURUNG2 GI CARI REZKI..HEH..HEH..TQ ANIES.

      Delete
  6. teruk betul punya idea... takkan nak suruh org bangun kul 2 pagi nak hantar anak ke taska then ke office... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. IDEA VIRAL TU ATIE...SUKAHATI JER YA...TQ ATIE.

      Delete
  7. HEH..HEH.. HAPPY GELAK DGN YAN..TQ.

    ReplyDelete
  8. menteri ni lebih baik duduk kota belud je..

    ReplyDelete
  9. tidak paham tapi sedikit mengerti dengan maksud tulisan diatas

    ReplyDelete
  10. Saya pergi kerja lambat sebab suka bayar tol. Walaupun bayar tol, jalan tetap sesak dan sampai lambat ke pejabat. Macam mana tu??..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm kena tanya kat minister tu fidah m dgr apa penjelasannya...tq fidah.

      Delete
  11. Macamanalah nak keluar pagi2 PI tidur malam pun lewat gara2 kerja office yang dibawa balik. Harus disiapkan untuk dibentangkan ke esokkan harinya. Fikir2 kanlah bukan semua orang balik kerja pukul 4.30 petang dan tidur seawal yang mungkin.

    ReplyDelete
  12. yela zai apa yg kita rasa n cara hidup kata mmg ada masalah tapi berbeza antara satu sama lain kenalah fhm kan..tq zai.

    ReplyDelete
  13. nampak sangt pak menteri kita ni semua pandang mudah masalah rakyat..

    ReplyDelete
  14. HIDUP KITA NI XSEMUDAH APA YG TERTERA DI MATA SAJA KAN DIANA...TQ.

    ReplyDelete
  15. hahaha banyak blogger btri ni Pi bagus harap ada yang bangun awal termasuk etuza sempat solat subuh awal jga

    ReplyDelete
  16. YEKE...HEH..HEH..KAK PUN TUMPANG SEKAKI...BUKAN APA SAJA NK LUCUKAN HATI...BIASANYA KITA SEMUA DH MULA BANGUN SEBELUM SUBUH LAGI UTK MENEPATI MASA RUTIN HARIAN KITA...TQ CIKGU ETUZA.

    ReplyDelete
  17. Pi kata ibu Etuza awal bangun rezeki mudah datang..apapun kena usaha lah kan ..kena jalan awal pergi cari rezeki baru dapat rezeki..mama kat rumah ni sedang bungkus koropok nak jual...di gerai mak
    sangat like blog PI..))
    hadiah hari ini akan di paking step by step hantar..sabar ya

    ReplyDelete
  18. ye betul tu cikgu...bangun pagi bak burung berterbangan mncari rezki yg amat bnyk dipermulaan hari.
    tksh bnyk mama yg rajin membungkus keropok di rumah cikgu yg like blog kak.

    ReplyDelete
  19. kalau takde lesen motor macam aiza ni macam mana la agaknya? nak tak nak kena juga bawa kereta..

    ReplyDelete
  20. bawa kereta n bayar tollah aiza...tq

    ReplyDelete
  21. mudah je mrk cakap kan . almaklumlah modalkan air liur ... ermmmm

    ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist