Wednesday, 14 October 2015

NAMA PUN DISEO...

ASSALAMUALAIKUM...

MUTAKHIR INI DALAM SEARCH KEYWORDS GOOGLE NAMA PI RAJIN PULA NAIK CARTA...APA AGAKNYA DICARI VIEWERS DENGAN NAMA YANG KLASIK AMAT TU...BIASALAH NAMA YANG DIPILIH ORANG DULU-DULU TENTULAH SINONIM DENGAN KEPOPULARAN NAMA DIGUNAKAN TIKA ITU SEPERTI PARIDAH, ZABEDAH, RAFIDAH DLL BAGI ANAK PEREMPUAN MEREKA...

NAMA-NAMA YANG PENDEK DAN MUDAH DISEBUT TAPI TERSIRAT MAKNA YANG BAIK DAN MENJADI DOA YANG MENGIRING KEHIDUPANNYA.

APA MAKSUD SEBENAR NAMA PARIDAH TU YA?
RAMAI YANG TAHU TU!

TAK RAMAIPUN YANG SEARCH NAMA PI KAT GOOGLE TU..HANYA PI YANG PERASAN LEBIH HEH..HEH..

NAMA-NAMA YANG TERKENAL BIASANYA AKAN DISEO UNTUK INFO YANG DICARI MENGENAI MEREKA.

Search Keywords

EntryPageviews
paridah ishak
6
cara tut pokok betik
5
cara buat minyak wangi sendiri
3
resepi nasi goreng sotong
3
air terjun serendah
2
bunga untuk kelulut
2
daun hati hati
2
gubahan buah-buahan tempatan dalam bakul
2
gubahan jeruk
2
nasi goreng sotong
2

46 comments:

  1. Nama paridah tu sme mcm bekas qariah wanita dari kelantan.. ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. paridah mat saman tu kan..inat juga wawa.
      tq.

      Delete
  2. kawan saya ada nama Paridah heee kawan sekolah lah mmg sikitt klasik kan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kampung kak ramai betul2 kawan2 sebaya yg namanya sama dgn kak...nk bezakan nyebutnya cuma tambah nama suami di ujungnya heh..heh..
      tq noor.

      Delete
  3. Terbaik..Etuza antara pengeview blog terhebat PI ni..kaya budi bahasa kaya pantun dan mada puisi. huuummm! bunga orkid..jemput ramai2..kita tengok cuci mata..tahnia memang blog Pi makin terkenal...ada sesuatu dalam blog ini..akan dapat motivasi dan amat dekat dengan Allah..bila membaca bait kata

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq cikgu etuza..
      berkarya mudah2 bodoh2 boleh jer cikgu insyaAllah..tapi nk tulis artikel bijak berinfo xreti cikgu ..bw sajalh ke blog kwn2 yg bijak berilmu tinggi mcm cikgu n ramai yg lain membaca catatan2 berilmu.

      Delete
  4. Nama yang bagus secantik orangnya :)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak,
    Salam ma`al hijrah buat akak sekeluarga.
    #Kalau ikut kalimah arab, sebetulnya "FA".

    ReplyDelete
  6. wsalam dik ustaz..
    betullah tu dlm bahasa arab xdibunyikan pa tapi fa..
    tq salam maal hijrah ustaz n famili juga..

    ReplyDelete
  7. jika demikian nama pun jadi SEO, seperinya nama saya harus diganti dengan yang lebih pendek...nama Udin sepertinya bagus ya kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh..heh..cari nama yg gelemer sikit pasti ramai yg menggooglenya tu chilembu thea..
      tq.

      Delete
  8. Assalamualaikum tuan/ puan. Sy membuat kerja2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy,memasang tile,siling kapur,sambung rumah,buat pagar,grill dan owning,wayaring,plumbing,waterprofing,vinyl floor dan wall paper,landskap dan kolam ikan(simen ferro).terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,sepang,nilai,cheras,pucong,dan kl.hubungi sy d no 192945175 or wssp sy 01129110298 (amir)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum tuan/ puan. Sy membuat kerja2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy,memasang tile,siling kapur,sambung rumah,buat pagar,grill dan owning,wayaring,plumbing,waterprofing,vinyl floor dan wall paper,landskap dan kolam ikan(simen ferro).terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,sepang,nilai,cheras,pucong,dan kl.hubungi sy d no 192945175 or wssp sy 01129110298 (amir)

    ReplyDelete
  10. lancar jer mulut ni menyebut paridah dari menyebut faridah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah kakyon mudah n senang disebut kan.
      tq.

      Delete
  11. Selamat tahun baru hijriah 1437H.
    "Paridah Ishak" nama yang cantik, sampai-sampai google aja mengingatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru hijr jati solomon.
      heh..heh..bangga pula diri disebut gitu tq.
      sebenarnya sbb kita berurusan dgn google jadi google pun dh catat nama kita dlm memorinya.

      Delete
  12. nama di cari tu selalunya mgkin nama blog lupa, tapi nama pemilik blog kita ingat...
    so nak cepat search lah nama kak PI...hihi

    ReplyDelete
  13. betul tu atie..biasanya gitulah kan senang.
    tq atie.

    ReplyDelete
  14. woaaah akak glemer =P
    CT tak cek pun keyword semua ni.. dok paham..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke siti xtau r saja2 buat xtau...nak usik kaklah tu..
      tq.

      Delete
  15. Wahh... tahniah... kak PI dah semakin glamer... :)

    ReplyDelete
  16. Betul, jika search google dgn kata kunci tertentu terutama tentang bunga, keindahan dan kreativiti, entri kak memang dikedudukan terbaik. Begitu juga dengan image search. Tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...kak xtau pula tapi nampak juga kat google images ada gambar2 bunga2 kak di situ.
      kak bukan faham sgt semua tu cuma rajin klik stat sbb nk tengok trafik viewers jer.
      tq BM.

      Delete
  17. Glamour tu kak paridah.. Tahniah.. ;)

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. heh..heh..sakan meletopsnya tu anies ..tq.

      Delete
  19. Rubiah...

    Nama klasik..dulu xsuka name ni..sebab selalu kena ejek dgn kwn2 kt skolah kak PI .. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..kita mesti bangga dgn nama yg dipilih ibubapa utk kita...walau klasik tapi cantik kan rubiah.
      tq.

      Delete
  20. heh..heh..xder glemernya aiza.
    tq.

    ReplyDelete
  21. saya pernah buat entri bertajuk ' terima kasih daun keladi ' dan tajuk tu menjadi hits hanya dalam sehari dan sekarang dah beribu viewers ... saya pun pelik , apa yg org cari dgn tajuk tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke tahniah..kdg mmg ada n3 kita yg selalu di klik viewers..tq qv

      Delete
  22. Nama yang simple dan mudah orang ingat.. :-))

    ReplyDelete
  23. ye yanty mudah sgt kalau nk cari info tntg nama gitu..klik jer.
    tq yanty.

    ReplyDelete
  24. ahakss....unik nama tu kak...biasa Faridah ni Paridah....heeee

    ReplyDelete
  25. heh..heh..unik n antik tu JM..tq.

    ReplyDelete
  26. heh..heh..yeke..xkot..saja nk cpt google info tu,,tq 3 lalat.

    ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist