Friday, 28 August 2015

POJOK TANPA NOKTAH TANPA SUDAH...

ASSALAMUALAIKUM...

SALAM JUMAAT YANG MULIA...

TULISLAH APA SAJA YANG DIMINATI SESUAI DENGAN KEPAKARAN DIRI DAN TERBITKANNYA MELALUI PROJEK ALTERNATIF KARANGKRAF.COM
MENULIS JUGA ADALAH IBADAH YANG MULIA....NAMUN PILIHLAH KARYA PENULISAN YANG MEMENAFAATKAN PEMBACANYA DAN PAHALANYA BERKEKALAN SELAGI ILMU YANG DITULIS DITERBITKAN DAN DIGUNAKAN PENGAMALNYA...INSYA ALLAH.




BUKU POJOK - Penulisan Tanpa Noktah. Perjuangan Tanpa Sudah
Mohon untuk share di fb, instagram, blog, twitter masing-masing. Kita mahu mendapatkan banyak manuskrip baru yang bermutu. Idea yang mantap dan tulisan yang pantas.
Kita mahu bahan bacaan yang boleh membina tribe dan merangsang fikiran pembaca masakini.
.
_________________________________________________________
BUKU POJOK - Penulisan Tanpa Noktah. Perjuangan Tanpa Sudah
Genre baru penulisan alternatif.
Platform luahan idea yang berani.
Anda tidak perlu menjadi hebat untuk hasilkan buku. Tidak perlu anugerah untuk menjadi penulis hebat. Tidak perlu masuk universiti untuk dapat passport menjadi penulis. Yang penting otak kanan dan otak kiri yang superb. Berani bersuara. Yakin dan mantap dengan idea baru. Tulisan yang jarang orang tulis.
Genre | Bebas, travelog, agama, motivasi, kisah benar, human interest, anekdot, buletin, pengakuan, novelet
Bahasa | Mudah, ringkas, sempoi, straight forward, luar biasa, mampu membina evolusi dan beri impak kepada kepada masyarakat
- Kami suka hendak terbitkan karya anda.
- Kami juga akan bantu anda terbitkan karya dan semua orang boleh baca tulisan itu.
Mari kita bincang:
Emel kami: projekalternatif@karangkraf.com.my
Klik like fb Buku Pojok: https://www.facebook.com/bukupojok?fref=ts


23 comments:

  1. Oh... macam ini kakak rasa PI amat sesuai utk sama-sama terjunkan diri
    Kakak ni dah tepu dah tak ada idea hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh..heh..kakzakie..kak terbitkan n3 ni kpd yg berminat menulis apa saja...sambil mengasah bakat boleh juga buat duit kan...kak pun mcm kakzakie juga dh kekeringan ide nk hasilkan karya penulisan yg berkualiti..setakat jadi penulis blog jerlah.

      Delete
  2. Peluang bagus untuk mereka yang minat menulis. Akak ada bakat dan boleh cuba nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yg berbakat dlm penulisan ni BM terutama blogger kawan2 kita...kak tu minat ada tapi upayanya kurang...terima kasih banyak penilaian BM terhadap gaya kak menulis...insyaAllah jika ada rezeki-Nya.

      Delete
  3. Akak boleh cuba ni.. Penulisan akak lain dri yang lain..😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh..heh..wawa kak setakat menulis di blog ringkas n pendek boleh jer..jadi penulis blog jer kot...tq wawa merangsang semangat kak.

      Delete
  4. wak dulu penah gak buat buku, tp rasanya tak berbaloi dgn masa dan tenaga., huhu2

    utk kakPah tu semoga berjaya mencuba membuat buku ye ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah penulis buku juga wak ni...tahniah..menulis buku bukan senang kan...bagi yg xpernah menghasilkannya tentu teruja sekali..
      kak hanya bergantung kpd rezki Allah..kalau ada..adalah...heh..heh...tq tiga lalat.

      Delete
  5. Aah..setuju..tak pyh masuk u utk menulis. Tp apa yg kita tulis tu biarla bermanfaat. Bukan fitnah bukan sindiran. Bila org baca org faham dan amalkan kita dapat pahala...saham akhirat bak kata prof muhaya..heheh..

    ReplyDelete
  6. Aah..setuju..tak pyh masuk u utk menulis. Tp apa yg kita tulis tu biarla bermanfaat. Bukan fitnah bukan sindiran. Bila org baca org faham dan amalkan kita dapat pahala...saham akhirat bak kata prof muhaya..heheh..

    ReplyDelete
  7. ya tulislah sesuatu yg bermenafaat berdasarkan pengalamman hidup...ilmu tu boleh diperolehi dimana saja bukan hanya di universiti...bertanggungjawab dgn apa yg ditulis n berpegang kpd etika penulisan...tq nur amni.

    ReplyDelete
  8. salams jumaat kak dah...saya singgah sini:)

    ReplyDelete
  9. SALAM JUMAAT AMIIZA...TQ SINGGAH.

    ReplyDelete
  10. Peluang yg bagus buat yg berbakat dan minat menulis dpt kak PI ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. YG MINAT MENULIS CUBALAH AMBIL PELUANG NI YA...
      KAK DH MMG KERJA MENULIS KAT BLOG TIAP HARI KHIR KHALID..HEH..HEH..
      TQ.

      Delete
  11. Khas untuk yang sememangnya berbakat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ASAH BAKAT YG ADA AGAR MENYERLAH KAN FIDAH...TQ

      Delete
  12. Akak wajar turut serta, penulisan akak memang best ^-^

    ReplyDelete
  13. HEH..HEH..ZUMAL INSYA ALLAH BERKAT DOA ZUMAL...TERLAMBUNG DGN PUJIAN ZUMAL...PADA KAK PENULISAN ZUMAL JAUH LBH BAIK DRPD KAK...KAK TULIS SIMPLE N PENDEK JER.
    TQ ZUMAL.

    ReplyDelete
  14. kena rebut ni bukan senang dapat peluang sebegini

    ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist