Saturday, 22 August 2015

CHALET KAMPUNG LANGSAT..

ASSALAMUALAIKUM...

PETANG SEMALAM KELUARGA PI BERGERAK KE SEKUDAI JOHOR SEKALI LAGI. .....KALAU DULU BERARAK BEROMBONGAN MENGIRING ANAK SAUDARA MENYEMPURNAKAN  PERTUNANGANNYA KINI DENGAN SEBAB UNTUK SAMA-SAMA MENYAKSIKAN DAN TURUT MERAIKAN PERNIKAHANNYA PULA.

SEMOGA PERNIKAHAN ANAK SAUDARA PI ZULHUSNI HASSANI BERSAMA PASANGAN PILIHANNYA KEKAL BERBAHAGIA...TERABADI JALENAN IKATANNYA SELAMANYA HINGGA MENUJU DISTINASI AKHIRNYA.

SEDIKIT MENGENAI ZULHUSNI HASSANI.

LULUSAN UUM INI...SEORANG YANG KUAT BERSUKAN PERNAH  MEWAKILI FELDA UNITED DALAM PERLAWANAN BOLA SEPAK ...MERUPAKAN ANAK KEDUA DARIPADA LIMA BERADIK YANG EMPATNYA PEREMPUAN. ....SEORANG ABANG DAN ADIK YANG SANGAT BERTANGGUNGJAWAB KEPADA KELUARGANYA....PENGUAT SEMANGAT IBUNYA YANG KEHILANGAN TEMPAT BERGANTUNG SETELAH AYAHNYA MENINGGAL DUNIA DI DALAM KECELAKAAN JALANRAYA.

KETIKA ITU USIANYA KAKAK DAN ADIK-ADIKNYA MASIH TERAMAT MENTAH DAN BELUM LAGI KESEMUANYA MASUK SEKOLAH RENDAH...ADIKNYA YANG KECIL MASIH BAYI.

DENGAN BANTUAN SAUDARA-MARA SEBELAH IBU DAN SEBELAH AYAHNYA ZULHUSNI KAKAK DAN ADIK-ADIKNYA MEMBESAR DENGAN KEHIDUPAN SEADANYA DAN IBUNYA YANG BERSEMANGAT TEGAR BERJAYA MEMBERIKAN ANAK-ANAKNYA DIDIKAN/PELAJARAN HINGGA KE MENARA GADING....IMPIAN SEORANG IBU DI DESA YANG MENGGELUTI MASALAH KEMISKINAN SENTIASA TIDAK PERNAH MEMUDARKAN NIAT MURNI IBUNYA YANG INGINKAN KESEMUA ANAK-ANAKNYA BERJAYA DALAM KEHIDUPAN DI DUNIA DAN DI AKHIRAT.

SALAH SILAH KETURUNAN ANAK SAUDARA PI INI BERASAL DARI JOHOR JUGA. PAKTOKNYA ORANG JOHOR DAN MENETAP DI PAHANG SETELAH PERSARAANNYA....PAKTOKNYA SEORANG SARJAN ASKAR DAN PERNAH BERLAKON DALAM FILEM SARJAN HASAN BERSAMA P.RAMLEE DULU-DULU....TENTULAH TIADA YANG TAHUPUN KECUALI ANAK CUCUNYA....MAKTOKNYA PULA BERASAL DARI KELANTAN....KEDUA-DUA KINI SUDAH ALLAHYARHAM...ALFATIHAH..

ALLAHYARHAM ATOKNYA TENTU AMAT BERBANGGA SEKALI KERANA SEORANG CUCU KESAYANGANYA MENAUT KEMBALI JURAI KETURUNANNYA YANG ASLI.

TAHNIAH ZULHUSNI....SEORANG ANAK SAUDARA YANG AMAT RAPAT DENGAN PI DAN SERINGKALI MENOLONG KESUSAHAN IBU SAUDARANYA YANG OKU INI...SEMASA DI SANA KELUARGA PI MENGINAP DI CHALET KAMPUNG LANGSAT.
DAMAI DAN INDAH SEKALI PERSEKITARANNYA...AMAT SELESA DIHUNI BERSAMA KELUARGA TIKA BERCUTI.
18 comments:

 1. wahhh not bad tempatnya..thanks sharing

  ReplyDelete
 2. Cantik dan aman damai nampaknya tempat tu Kak Paridah.
  Saya yang orang Johor ni pun, belum sampai situ...:(

  ReplyDelete
 3. Tahniah zulhusni.. Smg kekal ke jannah..")

  ReplyDelete
 4. cantiknya P chalet tu macam teringin jugak nak merasa sesekali damai saja tengok dgn bunga2 an lagi

  ReplyDelete
  Replies
  1. PERSEKITARANNYA HIJAU N DAMAI NOOR...BANYAK TANAMAN BUNGA KOLAM IKAN PUN ADA...TQ

   Delete
 5. Tahniah, nanti jemput dtg kndri Cikna pulak ye...;-)

  ReplyDelete
 6. Cantik dan damai sekali chalet nie ^-^

  ReplyDelete
  Replies
  1. SELESA CHALETNYA N XMAHAL SEWANYA...TQ ZUMAL.

   Delete
 7. Elok aman dan berseri
  Indah rumah halaman bersemi
  Keluarga tenang sudah pasti
  Menikmati hari cuti

  ReplyDelete
 8. BERCUTI DGN TENANG DI TEMPAT INDAH
  MELULUR RESAH MELERAI GUNDAH.
  TQ ANISAYU.

  ReplyDelete
 9. Selamat pengantin baru. Semoga berbahagia dan kekal selamanya.

  Cantik chaletnya dikelilingi bunga dan suasana yang nyaman.

  ReplyDelete
 10. TQ ZAI..INSYA ALLAH..
  YA PERSEKITARANNYA NYAMAN DAN INDAH..

  ReplyDelete
 11. Cantik tempatnya..tahniah kepada pasangan..moga kekal bahagia hingga ke jannah

  ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist