Friday, 6 December 2013

PELAGA SIAM/BETTA...KROL NIZAM

ASSALAMUALAIKUM

KELISA MEMANG CANTIK. TAPI TIDAK RAMAI YANG MAMPU MELETAKANNYA DALAM AKUARIUM DI RUANG TENGAH RUMAH UNTUK MENGHIASI DENGAN KEINDAHANNYA SEBAB HARGANYA YANG MAHAL, MENCECAH RIBUAN RINGGIT. NAMUN KALAU MAMPU TIDAK ADA SALAHNYA.

                                                         PIC GOOGLE.


IKAN-IKAN KECIL PELAGA/BETTA JUGA COMEL DAN CANTIK UNTUK MENGISI AKUARIUM KECIL DI RUMAH UNTUK DIJADIKAN PERHIASAN ATAU PERMAINAN ANAK-
ANAK. PELBAGAI WARNA DAN BENTUKNYA. HARGANYA SEDERHANA MAMPU DIBELI ANTARA 3RM HINGGA 7RM SAHAJA.


                                                         PIC KROL NIZAM.


JIKA ANDA BERMINAT HENDAK MEMELIHARA IKAN PELAGA INI BOLEHLAH HUBUNGI SAHABAT INI YANG MENGUSAHAKAN PENTERNAKAN IKAN-IKAN COMEL INI DI ALAMAT INI:BOLEH SAJA KE TEMPAT PENTERNAKAN DAN PEMBIAKANNYA MEMILIH YANG MANA BERKENAN DI FELDA JENGKA 13/SEMALU, BANDAR TUN ABD.RAZAK, JENGKA, PAHANG.BELIAU JUGA MENJUAL IKAN-IKAN PELAGA SIAM INI DI MERATA PEKAN SARI SEKITAR JENGKA, TEMERLOH DAN JERANTUT.USHAWAN MUDA INI BEGITU RAJIN DAN KOMITED DENGAN BISNISNYA DAN WAJAR DIBERIKAN SOKONGAN DENGAN MEMBELI HASIL KERJANYA INI.


DIDOAKAN BISNIS ANAK MUDA AKAN TERUS MAJU DAN MENCAPAI KEJAYAAN YANG DIHARAPKANNYA.
4 comments:

 1. Saya teringat zaman kanak2 dulu...ikut abang tangkp ikan laga dkt bendang...tpi ikan laga Siam cantik..

  ReplyDelete
 2. yeke..ikan laga mmg bnyak di sawah atau di celah-celah pohon nipah yg digenangi air, orang kampung kak panggil ikan karin...ikan laga siam ni nmpk cantik sgt n warnanya pun pelbagai...tq Sarah Talib.

  ReplyDelete
 3. subhanallah.. cantiknya.. ikan arowana tu paling cantik.. tapi harganya mahal, mencecah hingga ribuan ringgit..

  ReplyDelete
 4. arowana tu memang cantik kalau letak dlm akuarium, sisiknya bersinar bak emas di dalam air...kalau dpt bela mmg ong kata org cina, tp rezeki drpd Allah semuanya....tq Mizz Aiza.

  ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist