Thursday, 12 March 2015

LAWAK-LAWAK...CARI AYAM KFC...

ASSALAMUALAIKUM...

PIC GOOGLE SEKADAR HIASAN.

KFC LOGHAT KEDAH

Cashier:Makan sini ka bawak balik? 

Pakcik:Makan kat sana(tunjuk meja)..patot qamai,pakat dok makan kat sini.. 

Cashier:Err,maksud saya,makan di meja dalam kedai ni atau bungkuih bawak balik? 

Pakcik: Ooo..habes tu kalau bungkuih tak bawa balik,dia teqebang balik qumah pakcik seniri ka? Bungkuih 

Cashier: Err,ok..Pakcik nak set yang mana? 
Pakcik: Yang setsi ada dak?? 

Cashier: Err,maksud saya..Pakcik bole pilih set set yang sedia ada kat belakang saya ni(tunjuk)ada yang 2ketoi ayam,ada yang 3 4 ketoi.

Pakcik: Pakcik nak beli ayam setengah kati ja..Makcik hang nak buat serunding raya esok.. 

Cashier: Pakcik,kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la..bukan mentah..

Pakcik: Kalau camtu,beli teloq ayam dah la..depa kalut nak buat kueh tart..aku mana qeti nak beli baqang kueh camna..haqu btoi. 

Cashier: Errr..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja..makan ratah cicah dengan sos camtu ja la.. 

Pakcik: Hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak qeti nak pilih pilih ni..yang mana pon takpa.

Cashier: Pakcik ada berapa oqang kat qumah? 

Pakcik: Pakcik soqang,anak ada 4 oqang..makcik hang maseh soqang..

Cashier: Ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..ayaq nak ayaq gas yang mana? 

Pakcik: Huuu..pakcik takleh minum ayaq gas ni..Satg qeja kentut..angin..teh o suam ka kopi taqik takdak ka? 

Cashier: Takdak..takpa saya bagi milo aih kat pakcik..Ada nak tambah wedges ka? 

Pakcik: Huu?Natang pa tu? 

Cashier: Kentang goreng.senang creta..cucuq ubi.. 

Pakcik: Ha bule la..bagi cucuq ubi seringgit cucur pisang seringgit..campoq..kerak boh lebih.. 

Cashier: Err…ok ok..(segan layan) Cashier: semua sekali RM 34.50..

pakcik : tu dia aih..mahal gila..ayam beqapa ketoi?(bukak plastik tengok)..6 ketoi ja sampai 30 lebih..p market bole beli ayam 3 ekoq.tak mai dah.(buka wallet bayaq) 

Cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi.. 

Pakcik : tak kelapaq mai dah haihh.

19 comments:

  1. dimana ada ayam pasti da KFC, demikian juga sebaliknya ada KFC pasti ada ayam :D

    ReplyDelete
  2. heh..heh..gitulah..enak kan...tq chilembu thea.

    ReplyDelete
  3. heh..heh..tergelak besaq...tq babypose.

    ReplyDelete
  4. Amboi pakcik tu macam silap masuk kedai ja... Hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela zumal tersilap kedai tu...tq zumal.

      Delete
  5. kasihan pak cik tu..saya juga pekerja restoran segera..dan faham keadaan orang tak tahu nak order

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak pun xreti nk oder kat kfc ni...tq hero borneo.

      Delete
  6. Kesian kat Pak Cik tu...
    Mesti terkejut..bayar mahal, tapi dapat ayam sikit aje..telur ayam pun tak dapat

    ReplyDelete
  7. heh..heh..fidah kedai kfc mana jual telur ayam...tq

    ReplyDelete
  8. hahhahaha serious lawak... sabarjelah kan

    ReplyDelete
  9. punya lah lah baca slow2 nk faham..dah tau salah kedai dok beli buat apa kalau tau dah mahai ...hhohoh..pastu boleh dok komplen

    nasib baik cashie tu penyabar..kalau JM..hurmm...selamat tinggal lah pak cik!

    ReplyDelete
  10. HEH..HEH...PAKCIK SILAP MASUK KEDAI TU JM...TQ.

    ReplyDelete
  11. Senyum tak sudah saya baca criter ni, ha ha

    ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist