Tuesday, 7 October 2014

SALAM IDUL ADHA..

ASSALAMUALAIKUM...KEPADA SEMUA RAKAN FOLLOWERS, BLOGGERS, VIEWERS, MUSLIMIN MUSLIMAT DI MANA SAJA BERADA DIUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT IDUL ADHA MOHON MAAF ZAHIR BATIN.. SELAMAT BERIBADAH KURBAN. SEMOGA PENGORBANAN KITA APA SAJA DEMI KEBAIKAN BERSAMA DI TERIMA DI SISINYA DAN BEROLEH GANJARAN YANG TIDAK DIDUGA DI SANA KELAK.

DI KAMPUNG PI BERBELAS EKOR LEMBU DITUMBANGKAN UNTUK IBADAH KURBAN. TIADA MASALAH KOMUNITI SETEMPAT MENDAPATKAN BEKALAN LEMBU TERNAKAN UNTUK DIKORBANKAN KERANA RAMAI PENGHUNINYA MEMELIHARANYA SENDIRI DENGAN CARA MENGANDANGKANNYA ATAU MELEPASKANNYA HIDUP BEBAS DI BERKELIARAN DI LADANG SAWIT.

WALAU TERPAKSA BERSAING DENGAN PENCURI-PENCURI LEMBU YANG SENTIASA MENCARI PELUANG MENCURI TERNAKAN PEMELIHARANYA NAMUN REZEKI ALLAH TETAP ADA DAN MASIH BANYAK. JADI IBADAH KURBAN SENTIASA DAPAT DILAKUKAN PABILA TIBA HARI RAYA KURBAN.

PIC GOOGLE UNTUK HIASAN...

16 comments:

 1. pergorbanan masa dan tenaga selalu PI, bagaimana dengan PI, maaf zahir batin :)

  ReplyDelete
 2. selamat raya haji babYpose maaf zahir batin..hidup ini adalah pengorbanan...tq.

  ReplyDelete
 3. selamat hari raya haji utk kak dah & family:)

  ReplyDelete
 4. selamat raya haji utk AMIIZA n famili maaf zhr batin...tq.

  ReplyDelete
 5. Buat kami yg tak ada lembu memang sebulan sebelum itu kena menempah dulu PI

  Selamat Hari Raya Aidil Adha dari kakak juga.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kak pun xmiliki lembu peliharaan spt jiran2 kak yg miliki berpuluh ekor lembu malah ada yg beratus mudah mrk nk beribadah kurban ...tapi kak hanya boleh menempah sbhgian spt yg lain2...tq kakzakie.

   Delete
 6. Selamt hr rya aidil adha PI
  Takut dn bimbang kalau bangun pagi tengok lmbu yg nk disembelih.. Tiba2 hilang..

  ReplyDelete
 7. selamat raya haji sud@is maaf zhr btn ...mmg ada kejadian bgtu berlaku...kesiannya niat xternyata tapi Allah tahu n pahalanya tercatat jua...tq

  ReplyDelete
 8. Selamat Hari Raya Aidiladha yer ^_^

  ReplyDelete
 9. selamat raya haji zumal...tq

  ReplyDelete
 10. selamat hari raya aidiladha...

  ReplyDelete
 11. Salam Aidil Adha buat Kak Paridah sekeluarga. Semoga kehidupan kita semua sentiasa dirahmati dan diberkati Alllah SWT

  ReplyDelete
  Replies
  1. TQ BM DOANYA SALAM IDUL ADHA UTK DIK BM SEKELUARGA MOGA ALLAH MELIMPAHKAN HIDAYAH N SENTIASA BERADA DI BAWAH RAHMATNYA..

   Delete
 12. SALAM AIDIL ADHA BUAT AKK SEKELUARGA...

  ReplyDelete
 13. SALAM IDUL ADHA UTK DIK ANIES SEKELUARGA...TQ.

  ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist