بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

PESAN MURABBI

Assalamulaikum WarahmatullahiWaBarakahtuh.Amalan baik untuk menjadi baik dan memperolehi yang baik-baik dan segala bentuk kebaikan daripada ALLAH YANG MAHA KUASA amat dituntut. IN SYA ALLAH amalan amalan yang dikerjakan dengan ikhlas hanya keranaNYA seperti yang disyorkan dibawah ini akan membawa kita ke-destinasi SyugaNYA! Aameen.
Pesan seorang Murabbi,
PIC GOOGLE SEKADAR HIASAN.

"Bila kita selalu sakit, maka rajinlah berpuasa..
 Bila kita berwajah gelap, rajinkanlah diri untuk berqiamulai (tahajjud)..
 Bila kita punya hati yg sempit, maka banyakkan membaca Al-Quran..
 Bila kita terlalu susah untuk bahagia, solatlah tepat pada waktunya..
 Bila emosi kita sering terganggu, rajinkan berwudhuk dan ber-istighfar..
 Bila hati dan jiwa kita gelisah, banyakkan berdoa dan bersukan (beriadah)..
 Bila kita dalam keadaan stress atau tertekan, seringlah membaca 'La haula wala quwwata illa billah'..
 Dan apabila kita merasa rezeki kita teramat sempit, maka perbanyakkanlah bersedekah.."


WALL FB DATO' IDRIS BUANG ALHAJ.

36 ulasan - "INGIN PUTIHKAN WAJAH?...."

AMIIZAA delete icon 15 Januari 2015 10:46 PG

salam akak,

tq share ilmu:)

Cilembu thea delete icon 15 Januari 2015 10:53 PG

ini dia tips memutihkan wajah sangat alami dan pasti penuh dengan berkah sangat.

tumben keren artikelnya..hehe

Kakzakie delete icon 15 Januari 2015 11:06 PG

Banyak peringatan buat kakak ni bila membaca entri ini
Terima kasih PI - kakak suka:)

babYpose delete icon 15 Januari 2015 11:33 PG

thanks for sharing, nanti ingatkan lagi, memang memerlukan :) PI saya tag PI dalam segmen entri saya hari ni. tak kemas sebab buat melalui hndphone.

Ai Wida delete icon 15 Januari 2015 12:46 PTG

Dan ngga lupa juga konsumsi glow enhanz mba hehehe

nohas delete icon 15 Januari 2015 12:46 PTG

thanks for sharing..

Fidah Shah delete icon 15 Januari 2015 1:13 PTG

La haula wala quwwata illa billah...
Tiada daya dan upaya melainkan dengan izin Allah...

Terima kasih atas perkongsiannya..

Dunia Zumal delete icon 15 Januari 2015 2:52 PTG

Terima kasih atas perkongsian akak ^-^

sud@is delete icon 15 Januari 2015 2:55 PTG

Setiap penyakit ada ubat , setiap masalah ada penyelesaian
Info yang hebat penawar yang mujarab.tqtqtq

Aku Penghibur delete icon 15 Januari 2015 3:18 PTG

terima kasih berkongsi kak ,sangat bermakna

Zaitun delete icon 15 Januari 2015 4:43 PTG

Terima kasih sudi kongsi info.

Sylarius Yusof delete icon 15 Januari 2015 4:46 PTG

Wajah yang bersih bukanlah sebab pakai produk semata-mata. Ia berkait juga dengan amal harian kita.

Diana Rashid delete icon 15 Januari 2015 6:38 PTG

nak kena ikut ni..ada yang saya alami nya jugak..TQ..;)

Etuza Etuza delete icon 15 Januari 2015 8:21 PTG

terima kasih perkongsian ini ya

Bin Muhammad delete icon 15 Januari 2015 9:42 PTG

Tajuk tu memang sesuai... kerana pengisiannya adalah amalan sebenar untuk wajah putih...putih berseri dr pandangan Allah swt.

Muhammad Khairuddin Lim delete icon 15 Januari 2015 10:29 PTG

nice sharing

abuikhwan delete icon 16 Januari 2015 7:41 PG

Assalamualaikum kak,
Terima kasih atas perkongsian yang sangat bermanfaat! Semoga kita semua diberikan kemudahan dalam mengamalkannya...

paridah delete icon 16 Januari 2015 2:59 PTG

wsalam amiiza..insyaAllah...tq.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:02 PTG

benar tu..selalu berwuduk akn mnjernihkan wajah apalagi rajin bertahajud...tq chilembu thea.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:05 PTG

itulah yg selalu kita dgr tika hadiri kuliah2 agama pun kakzakie...tq

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:08 PTG

wc babypose...tq tags kak..kak ni kalau text di sp mmg pening sbb bnyk salah taipannya.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:09 PTG

yeke..tq alwida.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:10 PTG

wc...insyaAllah nohas...tq

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:13 PTG

hanya berserah kpd Allah...wc fidah...insyaAllah...tq

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:15 PTG

wc zumal...insyaAllah.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:16 PTG

benar tu sud@is ...insyaAllah...tq.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:17 PTG

tq acik..insyaAllah...

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:18 PTG

tq zaitun...insyaAllah moga bermenafaat.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:20 PTG

benar tu wajah bersih sbb jiwa jernih...tq sylarius yusof.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:26 PTG

ya pesan murabbi mmg patut diikuti...insyaAllah...tq diana.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:28 PTG

sama2 cikgu ...insyaAllah...

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:32 PTG

yeke...susah juga nk pilih tajuk n3 ya...pada kakak wajah putih kerna terpancar dari jiwa yg bersih...etuju dgn dik BM.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:33 PTG

wc insyaAllah...tq MKL.

paridah delete icon 16 Januari 2015 3:36 PTG

WSALAM DIK USTAZ...
Sekadar perkongsian moga bermenafaat....insyaAllah...tq abuikhwan.

Jari Manis delete icon 17 Januari 2015 1:27 PTG

Bila kita berwajah gelap, rajinkanlah diri untuk berqiamulai (tahajjud).....x perlu nak Q Puteh semua tu kan akak

paridah delete icon 17 Januari 2015 1:56 PTG

heh..heh...putih n jernih yg terpancar dari jiwa murni...tq jari manis.

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”