بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

PESAN MURABBI

Assalamulaikum WarahmatullahiWaBarakahtuh.Amalan baik untuk menjadi baik dan memperolehi yang baik-baik dan segala bentuk kebaikan daripada ALLAH YANG MAHA KUASA amat dituntut. IN SYA ALLAH amalan amalan yang dikerjakan dengan ikhlas hanya keranaNYA seperti yang disyorkan dibawah ini akan membawa kita ke-destinasi SyugaNYA! Aameen.
Pesan seorang Murabbi,
PIC GOOGLE SEKADAR HIASAN.

"Bila kita selalu sakit, maka rajinlah berpuasa..
 Bila kita berwajah gelap, rajinkanlah diri untuk berqiamulai (tahajjud)..
 Bila kita punya hati yg sempit, maka banyakkan membaca Al-Quran..
 Bila kita terlalu susah untuk bahagia, solatlah tepat pada waktunya..
 Bila emosi kita sering terganggu, rajinkan berwudhuk dan ber-istighfar..
 Bila hati dan jiwa kita gelisah, banyakkan berdoa dan bersukan (beriadah)..
 Bila kita dalam keadaan stress atau tertekan, seringlah membaca 'La haula wala quwwata illa billah'..
 Dan apabila kita merasa rezeki kita teramat sempit, maka perbanyakkanlah bersedekah.."


WALL FB DATO' IDRIS BUANG ALHAJ.

36 comments - "INGIN PUTIHKAN WAJAH?...."

AMIIZAA delete icon 15 January 2015 at 10:46

salam akak,

tq share ilmu:)

Cilembu thea delete icon 15 January 2015 at 10:53

ini dia tips memutihkan wajah sangat alami dan pasti penuh dengan berkah sangat.

tumben keren artikelnya..hehe

Kakzakie delete icon 15 January 2015 at 11:06

Banyak peringatan buat kakak ni bila membaca entri ini
Terima kasih PI - kakak suka:)

babYpose delete icon 15 January 2015 at 11:33

thanks for sharing, nanti ingatkan lagi, memang memerlukan :) PI saya tag PI dalam segmen entri saya hari ni. tak kemas sebab buat melalui hndphone.

Ai Wida delete icon 15 January 2015 at 12:46

Dan ngga lupa juga konsumsi glow enhanz mba hehehe

nohas delete icon 15 January 2015 at 12:46

thanks for sharing..

Fidah Shah delete icon 15 January 2015 at 13:13

La haula wala quwwata illa billah...
Tiada daya dan upaya melainkan dengan izin Allah...

Terima kasih atas perkongsiannya..

Dunia Zumal delete icon 15 January 2015 at 14:52

Terima kasih atas perkongsian akak ^-^

sud@is delete icon 15 January 2015 at 14:55

Setiap penyakit ada ubat , setiap masalah ada penyelesaian
Info yang hebat penawar yang mujarab.tqtqtq

Aku Penghibur delete icon 15 January 2015 at 15:18

terima kasih berkongsi kak ,sangat bermakna

Zaitun delete icon 15 January 2015 at 16:43

Terima kasih sudi kongsi info.

Sylarius Yusof delete icon 15 January 2015 at 16:46

Wajah yang bersih bukanlah sebab pakai produk semata-mata. Ia berkait juga dengan amal harian kita.

Diana Rashid delete icon 15 January 2015 at 18:38

nak kena ikut ni..ada yang saya alami nya jugak..TQ..;)

Etuza Etuza delete icon 15 January 2015 at 20:21

terima kasih perkongsian ini ya

Bin Muhammad delete icon 15 January 2015 at 21:42

Tajuk tu memang sesuai... kerana pengisiannya adalah amalan sebenar untuk wajah putih...putih berseri dr pandangan Allah swt.

Muhammad Khairuddin Lim delete icon 15 January 2015 at 22:29

nice sharing

abuikhwan delete icon 16 January 2015 at 07:41

Assalamualaikum kak,
Terima kasih atas perkongsian yang sangat bermanfaat! Semoga kita semua diberikan kemudahan dalam mengamalkannya...

paridah delete icon 16 January 2015 at 14:59

wsalam amiiza..insyaAllah...tq.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:02

benar tu..selalu berwuduk akn mnjernihkan wajah apalagi rajin bertahajud...tq chilembu thea.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:05

itulah yg selalu kita dgr tika hadiri kuliah2 agama pun kakzakie...tq

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:08

wc babypose...tq tags kak..kak ni kalau text di sp mmg pening sbb bnyk salah taipannya.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:09

yeke..tq alwida.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:10

wc...insyaAllah nohas...tq

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:13

hanya berserah kpd Allah...wc fidah...insyaAllah...tq

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:15

wc zumal...insyaAllah.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:16

benar tu sud@is ...insyaAllah...tq.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:17

tq acik..insyaAllah...

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:18

tq zaitun...insyaAllah moga bermenafaat.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:20

benar tu wajah bersih sbb jiwa jernih...tq sylarius yusof.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:26

ya pesan murabbi mmg patut diikuti...insyaAllah...tq diana.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:28

sama2 cikgu ...insyaAllah...

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:32

yeke...susah juga nk pilih tajuk n3 ya...pada kakak wajah putih kerna terpancar dari jiwa yg bersih...etuju dgn dik BM.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:33

wc insyaAllah...tq MKL.

paridah delete icon 16 January 2015 at 15:36

WSALAM DIK USTAZ...
Sekadar perkongsian moga bermenafaat....insyaAllah...tq abuikhwan.

Jari Manis delete icon 17 January 2015 at 13:27

Bila kita berwajah gelap, rajinkanlah diri untuk berqiamulai (tahajjud).....x perlu nak Q Puteh semua tu kan akak

paridah delete icon 17 January 2015 at 13:56

heh..heh...putih n jernih yg terpancar dari jiwa murni...tq jari manis.

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”