Tuesday, 29 December 2015

ASSALAMUALAIKUM...

BANJIR DAN BLOG KARYAKU 2015….
Banjir mula melanda negeri-negeri di pantai timur selazimnya di musim tengkujuh yang belum berakhir ini. Kelantan, Terengganu, Pahang sudah dinaiki air bah di beberapa tempat yang telah dikenal pasti. Perpindahan mangsa-mangsa banjir ke tempat yang lebih selamat telah dilakukan.
Terperangkap hampir 10 jam

Terkini - Sinar Harian

www.sinarharian.com.my/terkini
Translate this page
Sinar Harian
Terkini. 09:43AM Mara Digital bukan 'eksklusif Bumiputera sahaja'; 09:38AM ... 05:38PM Pesakit jantung warga emas antara mangsa banjir diselamatkan ...

Semoga mereka yang menempuhi ujian-Nya ini bersabar dan sentiasa berhati-hati menjaga keselamatan diri dan keluarga masing-masing agar kesihatan terjaga dan terhindar daripada sebarang bahaya.

Apa kena mengenanya banjir dan blog karyaku ya? Mestilah ada! Sebab tulisan ringkas PI berserta gambar-gambar yang berkaitan banjir yang berlaku melimpah dengan aliran trafik yang agak tinggi. Walau setakat 2K saja bagi PI banyak sangatlah tu…heh..heh..

Setelah itu tiada peningkatan trafik lagi tapi asyik menurun saja. Jikalau tiada entry baru langsung tiada peningkatan viewers. Tak mengapalah tu kan. Asal ada beberapa ratus viewers tempatan yang klik dan viewers google 3K-+4K okeylah tu kan…

Tidaklah penat saja menulis melayan kemahuan diri dengan hasrat dikongsi bersama yang lain. Semoga perkongsian semua entry PI bermenafaat kepada yang membacanya dan Allah memberi ganjaran pahala yang banyak justeru kesukaan PI menulis blog demi Allah semata.

Kita mesti mengharapkan sesuatu yang banyak daripada Allah SWT kerana Allah itu akan menurut sangkaan hamba-hamba-Nya. Lalu bersangka baiklah sentiasa terhadap Pencipta kita…insyaAllah.

Harapan PI pada tahun 2016 yang bakal jelang esok lusa membawa perubahan yang diimpikan selama ini samaada dalam bidang penulisan blog, penulisan kreatif dll.
INSYA ALLAH…BERKAT LAILAHAILLALLAH…AMIIN..


23 comments:

  1. Wow!! trafik 2 K subahanallah amat banyak tu PI jarang dapat 2 k..selalku 1K lebih ja..Pi tak daftar adsen kah? ..kalau ada ada juga duit sebagaiman yang Etuza baca di laman sifu HH.Tahnia ya tulah templet pun ringan ja..serius ringan..suka tau klik..
    Semoga banjir cepat surut ya..selalu doa dan doa..Kami di Sabah doakan Malaysia agar selamat amin

    ReplyDelete
  2. tulah cikgu etuza tapi sekali jer heh..heh..cuba juga daftar adsense tapi xlulus.
    amiin doanya semoga banjir yg berlaku dimana saja segera surut...tq

    ReplyDelete
  3. Akak PI rajin ..saya kagum sangat.memang nampak di masa depan blog ni akan lebih ramai pengunjung nya.cuma perlu lebih di luaskan lagi promot nya.share lebih kerap kat facebook ke, kat group2 blogger dan banyak lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh..heh..rajin sangatlah tu...kat fb ada juga share xder join mana2 grup blogger lagi tu yg nk join grup blogger diana...tq

      Delete
  4. kalo makPah letak iklan adsense ke nuffnang ke dlm blog makPah mesti dh dpt juta juta lemon tuuu., huhu2 masyukk

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...dulu mak ada juga letak nuffnang tapi mrk byr dua kali jer lps tu bertahun xbyr katanya klick fraud ntahlah wak...tq

      Delete
  5. Moga terus suksess berblogging.

    ReplyDelete
  6. PI kena laise dgn Kak Jee dia pandai
    Atau cuba add dgn Nuffnang mesti semakin gempak.
    Kalau blog kakak memang sengaja tak mahu top sangat sebab bimbang tak terlayan teman yg berkunjung utk dikunjung balas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jee n suaminya mmg terlalu banyak dh tolong kak pun.
      kak pun sama dgn kakzakie xpayahlah nk top sgt kan...sederhana pun ok...tq

      Delete
  7. saban tahun mereka ini menerima ujian sebegini..bersabarlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mrk dh biasa hadapi tu semua KY sbb mrk sgt tabah...tq

      Delete
  8. harap mereka yg ditimpa musibah sentiasa tabah

    ReplyDelete
  9. Harap2 tak jadi macam tahun lepas. Moga mereka bertabah

    ReplyDelete
  10. Simpati dengan nasib saudara2 kita kat pantai timur sana kan PI.Semoga mereka tabah hadapi musibah banjir ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kita bersimpati sgt saniah harus tegar tabah utk hadapi semua ni...tq

      Delete
  11. moga banjir tidak terlalu besar seperti tahun lepas, simpati pada mereka yang diuji itu, moga mereka tabah menghadapinya

    ReplyDelete
  12. MOGA2 BEGITU...INSYA ALLAH NAMPAKNYA BANJIR DH SURUT TU...TQ ARYAN AZRA.

    ReplyDelete
  13. blog yan trafik baru 80 sehari...banyak juga trafik akak

    ReplyDelete
  14. oklah tu yan..blog yan baru lagi...kak ni dh bertahun blogging pun trafik semput jer heh..heh...tq

    ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist