IKAN MAYONG DI SABAH NI TELORNYA AGAK BESAR JUGA YA...TENTU SEDAP DIMASAK GULAI BIASA KAN.
TAPI RESEPI YANG PI DAPAT DARI SAHABAT PI YANG KINI BERADA DI SABAH LAIN PULA CARA MASAKANNYA.
RASANYA MESTI LEBIH ENAK DARIPADA DIMASAK GULAI KOT...KALAU NAK TAHU KENALAH CUBA KAN...
MASAK MASAM TELOR CAMPUR IKAN MAYONG SABAH.
CARANYA.
RESEPI ..Nor Adabi Rosdi
... Cili kering dikisar + halia + bawang merah + bawang putih + garam/asamjawa/gula/perasa secukup rasa + serai ... bahan2 tersebut dicampur/ditumis - masukan air asam jawa - sudah mendidih .... masukan ikan/telor ikan ... sampai masak.... cubalah. Insya-Allah menjadi.
HMMM...SEDAPNYA!
wahh nampak sedap.. kalau dapat rasa lagi best ^_^
ReplyDeletemesti sedap tu...tq Muhammad Khairuddin Lim
ReplyDeleteya teringin juga nk rasa...tq acik Aku Penghibur.
ReplyDeletepanjangnya nama.. hehe
ReplyDeletetapi saya mmg suka kalau dapat makan telur ikan yg jenis bulat2 macam tu.. contohnya telur ikan duri..
suka makan telor ikan duri ya...kata orang cina telor ikan boleh sebabkan otak lembab mengira...heh..heh...tapi nampak pha is ok jer pintar orgnya...tq
ReplyDelete