بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...




24 ulasan - "FAKE FRIENDS REAL FRIENDS...."

iryanty ahamad delete icon 22 Disember 2015 6:18 PTG

assalamualaikum kak..moga kawan2 dikeliling kita adalah kawan yang baik tidak bermuka muka

Nick Nashram delete icon 22 Disember 2015 7:01 PTG

fake friends ni talam dua muka..time kita susah dan sedih, diorang buat2 sedih,tapi dibelakang kemain bersorak gembira.

nohas delete icon 22 Disember 2015 8:34 PTG

beruntungnya sesiapa yg ada sahabat sejati..mcm adik-beradik..

Fidah Shah delete icon 22 Disember 2015 10:22 PTG

Real friends tidak akan malu atau takut untuk mengaku kita kawan mereka :)

abuikhwan delete icon 22 Disember 2015 11:39 PTG

Asslamualaikum kak,
Teringat satu ungkapan di zaman belajar dulu...

لا تعرف الاخ الا عند الحاجة
"Engkau tidak akan mengenal rakan yang sebenar kecuali ketika engkau kesusahan dan berhajat kepada sokongannya."

Saya merenung dengan mendalam catatan pendek ini, ternyata ada kebenarannya. Kita tidak akan kenal rakan yang sebenar kecuali bila kita terhimpit oleh kepayahan dan saat kita memerlukan sokongan teman-teman. Waktu itu kita akan dapat melihat wajah mereka yang sebenar ..

aryan azra delete icon 23 Disember 2015 8:17 PG

Moga kita dikelilingi kawan2 yg baik

kakyon delete icon 23 Disember 2015 9:34 PG

semuga kawan2 kita adalah kawan2 sebenar dunia akhirat..

kakyon delete icon 23 Disember 2015 9:35 PG

setuju sangat..kerana KY mengalaminya sendiri..:(

paridah delete icon 23 Disember 2015 9:54 PG

wsalam yanty..insyaAllah moga kita xiuji dgn kawan2 begitu...tq

paridah delete icon 23 Disember 2015 10:09 PG

ya kena pandai2 pilih kawan kan cikgu...tq cikgu nick nashram.

paridah delete icon 23 Disember 2015 10:11 PG

sahabat sejati biasanya rezki anugerah Ilahi nohas...tq.

paridah delete icon 23 Disember 2015 10:13 PG

hmm moga fidah xmalu ngaku kak kwn fidah heh..heh..tq.

paridah delete icon 23 Disember 2015 10:17 PG

wsalam dik ustaz...benar juga tu kdg kita sdg kesusahan kesedihan kwn2 akan lari tinggalkan kita tq abuikhwan.

paridah delete icon 23 Disember 2015 10:19 PG

insyaAllah moga2 kwn2 kita walau xsehati sejiwa pun tapi memahami kita...tq aryan azraa.

paridah delete icon 23 Disember 2015 10:21 PG

ya semoga kawan2 kita akan mampu memberi kita syafaat hingga jannah tq KY.

paridah delete icon 23 Disember 2015 10:22 PG

PENGALAMAN PAHIT TU KY...

Dunia Zumal delete icon 23 Disember 2015 5:25 PTG

Zumal bukan fake kan ??? Hehe ^-^

paridah delete icon 23 Disember 2015 9:33 PTG

he..he..mestilah tak...tq zumal.

Mizz Aiza delete icon 26 Disember 2015 12:13 PTG

susah nak jumpa real friend..

paridah delete icon 28 Disember 2015 11:43 PG

KAWAN SEBENAR REZEKI ANUGERAH ALLAH...TQ AIZA.

Puan Wawa delete icon 28 Disember 2015 2:07 PTG

Smg kte ditemui dgn sahabat yang baik dalam dan luarnya..")

paridah delete icon 28 Disember 2015 5:32 PTG

insyaAllah akan jumpa tu...tq wawa

dear anies delete icon 29 Disember 2015 4:57 PTG

saya harap sy bkn fake friend pd semua org

paridah delete icon 29 Disember 2015 11:01 PTG

tentulah x kan anies..tq

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”