بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

ASSALAMUALAIKUM...
Republish.
Unik kan nama orkid ini, seindah dan secantik namanya. Bunganya semerbak harum baunya. Namun kesegarannya tidak tahan lama. Akan layu setelah beberapa hari saja mekar di tangkainya. Cataleya yangku miliki tidak banyak koleksinya. Ada beberapa jenis saja tapi rajin berbunga dan bertunas baru. Setiap kali tunas barunya muncul pasti akan mula mengeluarkan bunga....




20 ulasan - "CATALEYA SEINDAH NAMANYA....."

Kesuma Angsana delete icon 3 Oktober 2012 11:07 PG

mmg cukup indah seindah namanyer, tq share ye, tgk gambar dgn jelesnye!

paridah delete icon 3 Oktober 2012 8:16 PTG

tq KA kak mmg suka share yg indah yg cantik dgn frens semua...

Kesuma Angsana delete icon 4 Oktober 2012 8:24 PG

salam akak, nama akak tetap ada dalam bloglist KA yag satu lagi "Terkenang Jua" sebab sudi meninggalkan komen di N3 KA. Dun worry ye!

paridah delete icon 4 Oktober 2012 8:51 PTG

wsalam KA...ada juga dlm bloglist lain ye...tksh bnyk KA...xlupa jg kat akak yg xpndai IT ni ye

Kesuma Angsana delete icon 4 Oktober 2012 10:08 PTG

Dun worry KA pasti akan dtg singgah juga blog akak ni ye, InsyaAllah

Kang Ucup delete icon 9 Jun 2014 11:51 PTG

dari sudut pandang saya sebagai seorang laki-laki saya juga merasakan keindahan bunga anggrek cataleya ini :)

Qaseh Vee delete icon 10 Jun 2014 12:56 PG

saya mmg x blh thn tgk anggerik ni ... suka sgt . cuma blm pernah tanam jer .

Pha Is delete icon 10 Jun 2014 5:25 PG

kalau x silap, ada nama watak dalam citer hollywood yg namanya kataleya. dia bunuh orang jahat, pastu lukis bunga tu kat badan orang yg dia dah bunuh tu..

BUNDA a.k.a KN delete icon 10 Jun 2014 6:04 PG

owh! yang ni ada bau harum yer...tak semua orkid ada bau kan?... bunda bukan tau sangat pasal orkid ni... tapi suka tengok... jiran sebelah bunda ada tanam...

Kakzakie delete icon 10 Jun 2014 9:21 PG

Cantik! kakak memang suka tengok bunga orkid.
Kalau dpt memandang terus bagaika ada terapi bahagia..

Ahmad Zu Mal Md Rayi delete icon 10 Jun 2014 10:43 PG

Cantik seindah namanya ;)

paridah delete icon 10 Jun 2014 10:45 PG

ya cataleya indah mempesona....tq Kang Ucup.

paridah delete icon 10 Jun 2014 10:47 PG

minat sungguhlah tu kan...tq Qaseh Vee.

paridah delete icon 10 Jun 2014 10:49 PG

menarik cerita Pha Is....ni jenis cataleya beracun....tq Pha is.

paridah delete icon 10 Jun 2014 10:52 PG

ya kebanyakan orkid cataleya harum bunganya n specis hybrid dendrobium juga...tq BUNDA aka KN,

paridah delete icon 10 Jun 2014 10:56 PG

KECANTIKAN ORKID NI MELEKAKAN KITA MEMANDANGNYA N MENJADI TERAPI MINDA...TQ Kakzakie.

paridah delete icon 10 Jun 2014 10:58 PG

tq Ahmad Zu Mal Md Rayi

Khai♥Rin : anies delete icon 10 Jun 2014 12:20 PTG

namanya mengingatkan sy kpd pelakon terkenal thailand ;-)

paridah delete icon 10 Jun 2014 6:59 PTG

yeke...mesti cantik artis cataleya tu...tq Khairin anies.

Pha Is delete icon 10 Jun 2014 8:20 PTG

u're welcome..

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”