Saturday, 29 August 2020

SEORANG SIFU

 ASSALAMUALAIKUM

SIFU TABIR ALAM ADMIN GRUP SPTA @ FACEBOOK JUGA SEORANG PENERBIT BUKU-BUKU ANTOLOGI SELENGGARAAN BELIAU RUPANYA SEORANG ARTIS BERBAKAT DAN PERNAH MEWAKILI MALAYSIA BERSAMA ARTIS TERPILIH MENYANYIKAN LAGU TRADISI DI NANNING CHINA....HEBAT SIFU SEORANG NI....BELIAU NI DALAM MEMBIMBING APA SAJA GENRE PUISI TRADISI DARI LUAR ATAU TEMPATAN SANGAT TEGAS SEKALI...BELIAU HANYA MAHUKAN HASIL YANG TERBAIK....KALAU TIDAK SABAR MEMANG AKAN CEPAT MENGALAH.... TERUTAMA GENRE PUISI HAIKU, LIMERIK, DIAMANTE, PANCALARIK, MEMENINGKAN KEPALA NAK SIAPKANNYA...PUAS MERUJUK SEGALA SUMBER....PUISI TEMPATAN SYAIR, PANTUN, SELOKA GURINDAM DLL PUN TIDAK MUDAH...SETELAH SEKIAN TAHUN DIBIMBING BELIAU KAMI YANG BERNANUNG DI BAWAH SPTA SUDAH FAHAM SANGAT GAYA SIFU INI....BIASALAH KALAU HENDAK MEMPEROLEH ILMU APA SAJA MESTI KOMITED BERGURU DENGAN SABAR MENERIMA TEGURAN....BUDI YANG DITABUR SIFU MENJADIKAN RAMAI ANAK DIDIKNYA TERBILANG DALAM BIDANG KESUSASTERAAN...SIFU TABIR ALAM MENGAJAR KAMI ANAK MURIDNYA DALAM TALIAN TANPA SEBARANG BAYARAN....BAIK SUNGGUH SIFU LANGSUNG TIDAK BERKIRA DENGAN ILMUNYA...BELIAU MENDORONG DAN MENGGALAKAN KAMI BERANI MENCUBA MEULIS KARYA SASTERA PELBAGAI GENRE....TERIMA KASIH BANYAK SIFU...SEMOGA SIFU TIASA SIHAT WALAFIAT, RIANG GEMBIRA SUKSES SEPANJANG HAYAT MENUJU JANNAH AMIIN.

THROWBACK
Singing "Rasa Sayang" on stage at "2007 Nanning International Folk Song Arts Festival Banquet For International Artists", Nanning, China.


6 comments:

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist