Sunday, 14 June 2020

PANDUAN MENULIS NOVEL

ASSALAMUALAIKUM

Selamat berhujung minggu sambil sambung beraya di kampung atau jalan2 ke mana saja. Jangan lupa pula patuhi PKPP demi menjaga keselamatan diri dan mereka yang tersayang....PI di rumah saja membaca buku PANDUAN MENULIS NOVEL kiriman penulis
Akademik Sanggar Nurimas
. Terima kasih banyak along sudi hadiahkan kakpidah buku comel yang sarat dengan ilmu penulisan berguna hasil karya penulis mampan, prolifik n femes ini. Tulisan sasterawan ini wajar dibaca penggiat sastera. Buku ini mengandungi info berguna merangkumi banyak perkara yang seharusnya dipelajari sama ada seorang penulis itu cenderung menulis cerpen atau novel. Sekiranya berminat milikinya jangan segan hubungi fb penulis ini.

Buku ini kandungannya bersifat ilmiah. Tapi amat menarik dibaca. Penulis turut berkongsi pengalamannya menerbitkan tiga buah novel dan perjalanan hidupnya menghadapi cabaran sebagai penulis media massa selama ini.

AKADEMI SANGGAR NURIMAS/NURIMAS SN/S AMIRON BERTANJAK

10 comments:

 1. laa x clearla gmbr penulis bertanjak tu kakpah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. TKSH WAK KAK DH MASUKAN PIC YG TERANG SIKIT PENULIS ORANG PONTIAN WAK

   Delete
 2. Bolehlah PI menulis novel selepas ini

  ReplyDelete
  Replies
  1. TKSH WP KAK DH ADA NOVEL SEBUAH CUKUPLAH NAK KUMPUL ANTOLOGI JA

   Delete
 3. wahhh dah lama teringin nk menulis buku novel sendiri... end up peram je ni..

  ReplyDelete
  Replies
  1. TKSH ANISA.KALAU ADA MSKRIP EDIT SELALU N MAJUKAN KPD PENERBIT MESTI BERANI MENCUBA JGN DIPENDAM SAJA KARYANYA

   Delete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist