Sunday, 2 May 2021

ENRIQUE...

ASSALAMUALAIKUM SELAMAT BERHUJUNG MINGGU SAMBIL BERUSAHA MENJALANI RAMADAN FASA 10 MALAM TERAKHIR...BERIBADAH SEBANYAKNYA AGAR BERSUA DAN MERASAI NIKMAT LAILATULQADAR YANG MENJANJIKAN GANJARAN PAHALA SERRIBU BULAN...ALHAMDULILLAH.


BARU-BARU INI ANTOLOGI WANITA SERUMPUN DITERBITKAN DBP SETELAH MENGALAMI PROSES PENYUNTINGAN MULAI 2016...LAMA SUNGGUH KAN...TAPI AKHIRNYA TERBIT JUA...SEMPURNALAH HARAPAN.

KAK PI KONGSIKAN DI SINI TIGA SAJAK YANG DISERTAKAN PENYELENGGARA DR.NORHAYATI ABD.RAHMAN DI DALAM ANTOLOGI INI....TERIMA KASIH KESUDIAN PENYELENGGARA TURUT MENYERTAKAN KARYA PI.
 

12 comments:

 1. Menarik bait² puisinya.. Biasanya puan hantar puisi untuk diterbitkan melalui saluran yang bagaimana? Boleh kongsikan dengan saya yang baru berjinak dalam dunia puisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kalau nak hantar karya untuk diterbitkan cuba hubungi bahagian penerbitan buku puan Zaharanum Kamarudin hanum@dbp.gov.my tapi kalau nk hantar utk siaran akhbar n majalah hntr kpd emel kpd editor berkenaan. ni emelkak paridahishak@gmail nanti kak bagi emel beberapa penerbit.

   Delete
  2. Alhamdulillah. Terima kasih kak.

   Delete
 2. Tahniah kak PI. Memang lama penantian dari 2016. Alhamdulillah akhirnya terbit juga.

  ReplyDelete
 3. Assalamualaikum kak, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
  Selamat berhujung minggu dan menjalani ibadah puasa di 10 akhir Ramadhan.
  Alhamdulillah, akhirnya terbit juga walaupun agak lama dari 2016. Tahniah puisi akak pun terpilih..tumpang gembira

  ReplyDelete
 4. Tahniah Kak PI..

  Panglima Awang - org Melayu pertama berlayar mengelilingi dunia..tapi bila guna bhs inggeris, dah tak kenal..

  ReplyDelete
 5. Alhamdulillah, tahniah kak PI. Semoga ia juga menjadi pemangking kepada pembaca dan peminat karya utk lebih menghargai nilai-nilai bahasa dan budaya bangsa, insyaaAllah.

  ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist