Wednesday, 27 February 2019

PANTUN LUAHAN RASA PESARA....

ASSALAMUALAIKUM..

GRUP LRP BERIBU AHLINYA...MEMANG AKTIF DI FB DENGAN KARYA PANTUN DINUKIL AHLINYA... PELBAGAI TAJUKNYA PILIHAN ADMIN MENDAPAT RESPON YANG BANYAK...SEORANG SAHABAT   PENULIS MENYERET PI MENYERTAINYA....MULANYA           TIDAK TERTARIK UNTUK BERKARYA SEBAB MAKLUM PI SENTIASA SAJA ADA PROJEK PENULISAN YANG PERLU   DISIAPKAN...KEBETULAN ADA MASA SEDIKIT CUBA-CUBA JUGALAH BERPANTUN DI SINI...HASILNYA ALHAMDULILLAH12 comments:

 1. dah bersara tp ilmu masih mantap ;-)

  ReplyDelete
 2. sedap pantun kak PI.. Ada nasihat juga.. Anak2 saya masih lemah bab berpantun ni.Kita dulu sekolah rendah dah boleh buat pantun dan syair sendiri..kan kak?? Diaorang ni suruh buat serangkap pantun, pantun Jarjit Upin Ipin je dibaginya..

  ReplyDelete
 3. Seronok baca pantun kak PI dan kawan-kawan.Cantik je semua ritmanya.Begitulah bila sarat dengan pengalaman.Alhamdulillah.

  ReplyDelete
 4. sedapnya baca rangkap pantun2 tu kak... indah je semuanya

  ReplyDelete
 5. TKSH ANIES WALAU DH BERSARA MINDA PERLU AKTIF BERKARYA

  ReplyDelete
 6. TKSH DIANA ANAK2 KITAPUN MINAT DGN PANTUN MMG PATUT ADA BUKU PANTUN KHUSUS UTK KANAK2 TAHAP RENDAH TIDAKLAH MEREKA BERPANTUN CARA JAGJIT UPIN IPIN HEH..HEH..

  ReplyDelete
 7. TKSH PC PUISI PANTUN FORMATNYA MUDAH TAPI PENGISIAN MAKNA PENTING JUG

  ReplyDelete
 8. TKSH DANA INSYA ALLAH KARYA AHLI LRP SEMUA

  ReplyDelete
 9. menarik..suka baca pantun2 tu semua..

  ReplyDelete
 10. TKSH EJULTZ JOM KITA BERPANTUN

  ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist