Thursday, 30 August 2012

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

31 OGOS 2012 ULANG TAHUN HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA YANG KE 55.DAN MEREKA YANG LAHIR PASCA MERDEKA SUDAH  MENJANGKAU USIA SEBEGITU. SUDAH TUA PUN. WALAU SUDAH TUA PUN TIDAK SEMUANYA MENYEDARI PENTINGNYA KEMERDEKAAN NEGARA TERCINTA LANTARAN TIDAK TURUT MERASAI JERIH PERIH DATUK/NENEK KITA BERJUANG MEMPEROLEHINYA.

SEJARAH PERLU DISEMAK DAN ULANG BACA AGAR KITA SENTIASA BERPIJAK DI BUMI NYATA; MENGENANG BUDI DAN MENGHARGAI PEJUANG-PEJUANG BANGSA YANG BERJAYA MEWARISKAN KEPADA KITA SEBUAH NEGARA MERDEKA.

BAGAIMANA JIKALAU KITA TIDAK BERNEGARA? SEDIHKAN...APALAGI TERBAYANG DI MATA KITA KESENGSARAAN ROHINGYA. MYANMAR TIDAK MAHU MENGAKU RAKYATNYA DAN BANGLADESH MENOLAK KEHADIRAN MEREKA.

SEBELUM KITA KEHILANGAN NEGARA TERCINTA YANG MERDEKA SEDAR-SEDARLAH DIRI DAN PASTIKAN HAK KITA TIDAK DIRAMPAS SESIAPA.SAYANGI NEGARA BERTUAH INI... SELAMAT HARI KEBANGSAAN!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist