بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...


Pic google images

JOM BERMAIN TALI

Ini tali beluti
Tersimpul erat pegang kuat-kuat.
Yang di sana menarik ganas
Jangan dilepas.
Seorang terjatuh sebaris merempuh
Usah biarkannya memudaratkan luka
Merah darahnya mencemar suasana.
Tarik kuat pastikan kemenangan
Kekalahan mohon dijauhkan.
Itu hanya permainan.
Bergayutlah dengan tali Ilahi
Sesungguh hati
Seikhlas nurani murni
Berpasrah takdir-Nya

PARIDAH ISHAK
4/2/2016
SELAYANG UTAM

12 ulasan - "BERMAIN TARIK TALI..."

Nooriah Abdullah delete icon 5 Mac 2016 7:46 PTG

salam isyak dari Brunei P
tarik tali permainan dari dulu hingga kini
kat sini pun selalu ada permainan di musim2 tertentu

paridah delete icon 5 Mac 2016 8:35 PTG

salam isyak noor...sini belum masuk lagi...kat sini meriah acara tarik tali la ni noor. suka tengok jer heh..heh..tq

PeRdU cINta delete icon 5 Mac 2016 10:12 PTG

Bargayut pada tali Ilahi...in sya Allah selamat duniawi...ukhrawi :)

abuikhwan delete icon 5 Mac 2016 10:50 PTG

Assalamualaikum kak,
Tarik tali..permainan rakyat. Biasanya kalu ada sukaneka atau hari keluarga mesti ada acara tarik tali. harmoni penuh simbolik.
#Berpegang teguh dengan tali Ilahi, pasti tiada hampa dan penyesalan...

Cilembu thea delete icon 5 Mac 2016 11:03 PTG

permainan para anak gadis, sesekali saya juga suka ikut maen tarik tali ke gituh deh kak

babYpose delete icon 6 Mac 2016 10:47 PG

Kalau ada company trip ada la game ni kan PI, kalau dengan keluarga tak cukup korum hehe

Puan Wawa delete icon 6 Mac 2016 2:53 PTG

main tarik tali.. best, eratkan silaturahim..")

Jari Manis delete icon 6 Mac 2016 6:03 PTG

fuhh...dalam maksudnya..berpegang kepada tali Allah

iryanty ismail delete icon 7 Mac 2016 4:48 PG

lepas main tarik tangan mesti pecah2..perit

Khir Khalid delete icon 7 Mac 2016 10:13 PTG

Pic tu mcm kat area PD je kan hihii... saya tak boleh tarik tali.. nanti pinggang jem.. :D

Pha Is delete icon 8 Mac 2016 3:25 PG

ingatkan tadi main tarik tali dalam percintaan.. hehehe

Fidah Shah delete icon 8 Mac 2016 9:05 PG

kalau main tarik tali, harus ada semangat berpasukan dan mendengar arahan ketua...
Itu tips yang selalu orang bagi kalau main tarik tali kat sukaneka :)

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”