بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Siapa peminat Chessy wedges,boleh cuba resepi ni di rumah...best..
boleh dibuat dengan banyak mengikut kehendak kita... baru puas hati ...modal untuk menyediakannya pun tidak banyak.

Bahan-bahan

1. 3 -4 sudu makan butter
2. 250ml susu cair (boleh juga guna susu segar)
3. 1 sudu makan tepung gandum
suku kiub pati ayam
4. 6 keping chesse
5. sedikit serbuk lada hitam dan lada putih
6. pewarna kuning

cara-cara penyedian :
1. panaskan butter hingga cair
2. masukkan susu
3. masukkan tepung , kacau sentiasa sehingga tepung sebati
4. masukkan chesse , kiub pati ayam dan serbuk lada..
5.masukkan sedikit pewarna
kacau sebati dan siap !

26 comments - "CHEESEY WEDGES..."

nohas delete icon 15 September 2015 at 09:59

beli kat KFC, adalah lima/enam ketul je kot..mmg tak puas makan..

paridah delete icon 15 September 2015 at 10:36

heh..heh..nk mkn puas2 buat jer sendiri...tq nohas.

Kakzakie delete icon 15 September 2015 at 11:21

Best ini yg kakak suka ni PI
Kakak nak copy resepi ini bagi kat anak kakak (terima kasih dulu)
Mereka semua tu semua suka cheezy wedges:)

Nick Nashram delete icon 15 September 2015 at 11:33

kalau malas nak buat, pergi kfc je beli kat sana..huhu..makan2 byk2 pun x puas.

paridah delete icon 15 September 2015 at 11:44

silakan kakzakie...mudah saja caranya.
tq kakzakie.

paridah delete icon 15 September 2015 at 11:45

beli lebih mudah kan cikgu nick nashram..
kalau rajin buatpun ok...tq.

Puan Wawa delete icon 15 September 2015 at 11:56

Kakkkk, bestnyeeeeee.. Wawa suka ni..!😊😊

Sweetie delete icon 15 September 2015 at 12:14

Ramai rasanya termasuk saya juga yang minat cheezy wedges PI. Orait jugak dah kasi resipi tu... nak hulurkan kat anak perempuan saya suh dia cuba.

Mizz Aiza delete icon 15 September 2015 at 12:14

sedapnya.. aiza suka.. selalu beli kat kfc.. lepas ni boleh cuba buat sendiri..

dorsett pink delete icon 15 September 2015 at 12:15

sedapnya kak.. nanti nak buat la

Zaitun delete icon 15 September 2015 at 12:22

Kak Zai suka ni nanti boleh cuba. Tq PI kongsi resepi.

Dunia Zumal delete icon 15 September 2015 at 13:51

Semudah abc je rupanya ^-^

Fifi Fizah delete icon 15 September 2015 at 14:07

best nye..suke mkn...ehehe :)tq resepi nya..

Khir Khalid delete icon 15 September 2015 at 15:30

Wahh.. lama tak berblog, tiba2 singgah terbuka pulak selera ni.. fuh.. best betul ni kak.. :) :)

Fidah Shah delete icon 15 September 2015 at 19:48

Sedapnya...anak2 saya suka. Kalau gi kfc..memang akan order ni.
Lepas ni boleh cuba buat sendiri.. :)

Etuza Etuza delete icon 16 September 2015 at 15:57

huuu memang terliur nampak reseipi di laman terbaik

paridah delete icon 16 September 2015 at 21:35

wawa suka sgt ya...cuba buat ya..tq

paridah delete icon 16 September 2015 at 21:38

kak pun minat sweetie...nk mkn banyak boleh buat banyak2...tq sweetie

paridah delete icon 16 September 2015 at 21:43

yela aiza kalau beli kat kfc dpt berapa keping jer dh ada resepi ni boleh cuba buat...tq.

paridah delete icon 16 September 2015 at 21:48

cuballah DP..tq

paridah delete icon 16 September 2015 at 21:49

sama2 zai..kak mmg suka kongsi resepi yg mudah ni...tq

paridah delete icon 16 September 2015 at 21:50

hmm mudah jer zumal...tq.

paridah delete icon 16 September 2015 at 21:51

tq fifi..silakan.

paridah delete icon 16 September 2015 at 21:57

sesekali dpt bw pun ok KK sukahati dpt bertemu...jamu selera dgn cheesy wedges sedap juga kan....tq.

paridah delete icon 16 September 2015 at 22:12

anak2 mmg suka ni fidah...lps ni cubalh buat sndiri pula...tq fidah.

paridah delete icon 16 September 2015 at 22:15

boleh cuba cikgu etuza...tq.

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”