بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Dulu sebelum mengenali orkid secara dekat ingatkan orkid ini hanya cantik bunganya saja. Rupanya ada juga orkid yang punyai keharuman berbeza mengikut jenis dan bentuknya. Tapi orkid-orkid hybrid yang kumiliki kesemuanya harum bunganya.









23 comments - "ORKID HYBRID YANG HARUM..."

Fiza Rahman delete icon 21 May 2014 at 15:10

Cantiknya.

MaMa MuRsYiD delete icon 21 May 2014 at 16:21

wahhh cantikkk

Kesuma Angsana delete icon 21 May 2014 at 16:55

jelesnyer, jelesnya,, nak mcm ni jugak kak !

ANAK KUALA delete icon 21 May 2014 at 20:28

As salam kak...cantik....betul tu kak...ada pelbagai bau

Aku Penghibur delete icon 21 May 2014 at 21:30

wahhh cantiknya.. pokok di rumah akak ?

Kakzakie delete icon 22 May 2014 at 09:48

Ya Allah. Ya Allah... macam kakak rasa nak terbang sana utk menikmati semua-semuanya.
Tak pun dpt ambil benih pokoknya best betul ni.

adrianna syaz delete icon 22 May 2014 at 10:14

Cantiknya orkid ni akk..yg warn ungu tu lawa sgt...

sukaxplo delete icon 22 May 2014 at 11:32

salam

isteriku sekrang sudah membuatkan rumahku jadi nursery ..hehhee

Haliza Ghazalli delete icon 22 May 2014 at 12:37

Wah,....cantik nye kak...cemburu saya tengok okid2 kak yg cantik & banyak.

paridah delete icon 22 May 2014 at 13:10

dulu mmg bayak liza la ni kurang sikit sbb ikut tuanya yg xberapa sihat n kurang beri perhatian kpd flora ni...tq Haliza Ghazali.

paridah delete icon 22 May 2014 at 13:14

wsalam...wah bagus tu mgindahkan alam dgn tanam-tanaman...tq sukaxplo

paridah delete icon 22 May 2014 at 13:17

peminat kaler ungu ya..tq adrianna syaz

paridah delete icon 22 May 2014 at 13:24

kak mmg suka beri benih anak2 orkid kpd jiran2 yg minat menanamnya n membiakkannya...manatahu benih kita pupus boleh pula ngendeng benih yg diberi padanya pula heh..heh.. kan xrugi tu...tq Kakzakie.

paridah delete icon 22 May 2014 at 13:28

adale sikit2 pic2 orkid yg meriah tu kat nurseri....tq acik Aku Penghibur.

paridah delete icon 22 May 2014 at 13:30

wsalam dik...penanam orkid ni mestil tau tentang orkid kan....tq ANAK KUALA.

paridah delete icon 22 May 2014 at 13:32

BOLEH..Mai ambik kat rumah kak...tq Kesuma Angsana.

paridah delete icon 22 May 2014 at 13:33

terima kasih MaMa Mursyid.

paridah delete icon 22 May 2014 at 13:34

terima kasih Fiza Rahman.

babYpose delete icon 22 May 2014 at 15:18

kat taman orkid lake garden ke ni PI, cantik dan happy tengok bunga ni..

paridah delete icon 22 May 2014 at 17:37

bukan kat lake garden tapi kat sg.buluh..banyak nurseri orkid situ,,,,tq babYpose.

Yun Sing delete icon 22 May 2014 at 23:51

Suka bunga-bunga ni :) Cantik je.. ingat lagi iklan dulu.. Bunga.. bunga.. orkid la~ Comel je iklan tu :3

paridah delete icon 24 May 2014 at 07:33

yeke orkid antara bunga tercantik...tq Yun Sing.

sharlinie delete icon 17 September 2015 at 17:14

Amboi cantik-cantik semuanya boleh order ke kalau saya nak yg blak & white tu,
ada bau tak?

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”