Saturday, 28 December 2019

JEJAK KASIH...

ASSALAMULAIKUM

24 DISEMBER LEPAS ANAK-ANAK MEMBAWA PI KE KUANTAN....HAJAT SEBENAR NAK HADIRI MAJLIS PELANCARAN BUKU TUK SUJI BILANG DI JKKN...TAPI SAMPAINYA LEWAT DAN MAJLISNYA DAH LAMA USAI...DI HATI ADA JUGA SEDIKIT RASA TERKILAN...NAMUN PI FAHAM KESULITAN ANAK ANAK YANG TERPAKSA MENGURUSKAN PELBAGAI KEPERLUAN KERANA TURUT DIBAWA BERSAMA CUCU-CUCU PI YANG MASIH KECIL...PI PULA HANYA MENGHARAPKAN BANTUAN ANAKCUCU DALAM SEGALA HAL....SINGGAH SEKEJAP DI JKKN...TEMPATNYA TIDAK MESRA OKU BERKERUSI RODA KERANA HENDAK MASUK KE DEWAN TERPAKSA MENAIKI TANGGA YANG AMAT TINGGI...ANAK-ANAK PI TETAP BERUSAHA HENDAK MEMBAWA MASUK MELALUI PINTU BELAKANG WALAU PI KEBERATAN MENYUSAHKAN MEREKA....BEBERAPA ORANG LELAKI YANG SEDANG MELAKUKAN KERJA TERTENTU DI SITU SANGGUP MENOLONG MENGANGKAT PI BERKERUSI RODA  MEMASUKI DEWAN...TERIMA KASIH BANYAK ANAK-ANAK YANG PRIHATIN...PI SEBENTAR SAJA DI SITU MENYAKSIKAN LATIHAN PESERTA2 YANG AKAN MENGADAKAN PERSEMBAHAN PADA SEBELAH MALAMNYA.

BERGERAK PULA KE HOTEL SHAHZAN YG TELAH DITEMPAH BILIKNYA TIDAK JAUH DARI SITU.

KEESOKANNYA SEBELUM PULANG TELAH BERJANJI DENGAN SAHABAT2 PI AKAN BERTEMU DI TANJUNG LUMPUR...PI DULU BERSEKOLAH DI SMART KUANTAN...JADI RAMAI KAWAN2 PI BERADA DI SINI MENERUSKAN KEHIDUPAN.

BERLINANG AIR MATA GEMBIRA DAPAT BERTEMU DENGAN HJH FAZILAH N SUAMINYA...HJ ISMAIL N YAM ISTERINYA LANTARAN BERPISAH PULUHAN TAHUN LALU SEJAK KAMI HABIS PERSEKOLAHAN 1975..SEKIAN LAMA WAKTU BERLALU...MOGA UKHUWAH YANG TERJALIN KEMBALI DI AKHIR USIA KEKAL ABADI MENUJU JANNAH....MENGHUBUNGKAN SILATURAHIM ITU DITUNTUT ISLAM SYUMUL.

TERIMA KASIH SAHABAT2KU SUDI MELUANGKAN MASA MENEMUIKU N MELAYANI KELEMAHANKU.
6 comments:

 1. Alhamdulillah dapat bertemu kawan2 yg terpisah lama..semoga ukhuwwah terjalin indah..

  ReplyDelete
 2. AMIIN TKSH NOHAS KETENTUAN-NYA BELAKA

  ReplyDelete
 3. waalaikumussalam. alhamdulillah tumpang gembira jika kak juga gembira :)

  ReplyDelete
 4. TKSH UMI NAZRAH ALHAMDULILLAH SYUKUR

  ReplyDelete
 5. Alhamdulillah
  Semoga ukhuwah terus terjalin

  ReplyDelete
 6. TKSH WP INSYAA ALLAH MOGA KEKAL SELAMA

  ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist