Friday, 4 November 2016

AIB YANG DISEMBUNYI PENCIPTA...

ASSALAMUALAIKUM...

SALAM JUMAAT MULIA


RAHMAT DAN REDA ALLAH
Allah sentiasa berbuat baik kepada kita meski banyak kali kita melanggar perintahNya bahkan menutupi aib kita saat kita tidak merasa malu melakukannya.
Fahamilah bahawa...
Orang yng bermaksiat itu seumpama racun
Baik kecil maupun besar dosanya
Tetap akan merusak...
Baik yang tak terlihat maupun yang terlihat
Oleh kerana itu jangan merasa aman dengan tertutupnya aib kita selama ini kerana Allah memiliki mata yang Al bashirah di kayangan yang mengamati segala gerak geri kita
Fahami juga bahawa...
Ketaatan kepada Allah memiliki aroma harum semerbak yang menebar jiwa. Sedangkan kemaksiatan memiliki bau busuk yang menyengat meskipun si pelakunya menyembunyikan kemaksiatannya
CORETAN USTAZAH NURBAYA USMAN

12 comments:

 1. Sebab itulah sering dikatakan siapa pun juga jika sudah melakukan kesilapan pasti akan merasa bersalah. Cuma bersyukurnya Allah sentiasa membuka pintu taubat dan kemaafan kepada kita hambaNya.

  ReplyDelete
 2. Allah tahu kesilapan kita n menyembunyikannya syukur diatas nikmat-Nya n berusaha bertaubat...tksh kakzakie

  ReplyDelete
 3. Allah Maha Melihat & Mengetahui. Nasib baik Allah sembunyikan aib kita, kalau ditelanjangkan aib kita, asgtafirullah, nauzubillah.. mintak dijauhkan

  ReplyDelete
 4. SubhanAllah..moga keharuman itu tidak tercemar dek busuknya maksiat..moga Allah sentiasa menerima taubat kita hamba2Nya..

  ReplyDelete
 5. zaman sekarang ni aib org atau diri sendiri dibuka utk tontonan ramai di facebook.padahal allah dah sembunyikan aib tu.sifat malu dah hilang.

  ReplyDelete
 6. Allah maha agung danmaha melihat sekcil apapun yang kita lakukan, niat pun Allah Maha Tahu

  ReplyDelete
 7. betul tu kak..terima kasih ALLAH masih melindungi kita yang juga pendosa

  ReplyDelete
 8. Janganlah kita biarkan bau busuk itu bermaharajalela.
  Wangikanlah dengan bertaubat.

  ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist