Thursday, 13 June 2019

ADIK...

ASSALAMUALAIKUM...

ADIK ANAK BONGSU DARIPADA 13 ORANG ADIK BERADIK...ABANG-ABANG DAN KAKAK-KAKAKNYA TELAH BERKELUARGA DAN MEMILIKI KERJAYA YANG BAIK...ADIK SENDIRI SEORANG GRADUAN IPTA TETAPI MEMILIH MANDIRI KERJA SENDIRI DI SAMPING BERADA DI RUMAH BERSAMA AYAHANDANYA....BONDANYA TELAH MENINGGAL DUNIA DUA TAHUN LALU.

PI SANGAT KAGUMI SIKAP ADIK YANG TANGKAS MENGURUSKAN HIDUPNYA TANPA BERGANTUNG KEPADA SESIAPA...ADIK SEORANG GADIS MUDA YANG CANTIK TAPI TETAP TIDAK KEKOK MENTERNAK KAMBING SEBAGAI BAHAN DAGANGAN KEPADA MEREKA YANG MEMERLUKAN.

UNTUK MENGURUSKAN PENTERNAKAN KAMBINGNYA ADIK TELAH MENGIKUTI KURSUSNYA DI SEBUAH AGENSI PERTANIAN DI KELANG.

PI MENGENALI ADIK SEJAK KECIL DAN HOBINYA MEMANCING DI SUNGAI DAN LAUT...MAKLUM KAMPUNG ADIK DI CHENDERING ADA SUNGAI DAN LAUT...SETAKAT HENDAK MAKAN IKAN SEGAR SETIAP HARI MEMANG TIADA MASALAH....ADIK MENGGEMARI KEGIATAN LASAK TAPI RAJIN JUGA MEMBUAT KEBAJIKAN DENGAN MEMASAK UNTUK JEMAAH DARI MERATA NEGARA YANG KADANGKALA BERMUSAFIR DI MASJID BUKIT PAYUNG.

SEKIRANYA ADA YANG BERMINAT HENDAK MEMBELI KAMBING ADIK UNTUK KENDURI ATAU RUMAH TERBUKA SYAWAL BOLEHLAH HUBUNGI ADIK...WOW MASAKAN KAMBING GOLEK SEDAP TERAMAT TU.

ALAMAT ADIK;
TUAN ZATUL IFFAH TUAN MUDA
1241-B KG BUKIT BATU PUTIH CHENDERING
21080 KUALA TERENGGANU
8 comments:

 1. Assalammualaikum kak paridah,,selamat hari raya..lama x berkunjung ke blog akk😊

  ReplyDelete
 2. Bagusnya adik.. walaupun perempuan namun tidak kekok melakukan kerja lasak yang didominasi lelaki..

  ReplyDelete
 3. WSALAM..SLMT HARI RAYA SYAZ...YA LAMA SYAZ MNGHILANG..MOGA TERUS TIMBUL N TAK TENGGELAM LAGI

  ReplyDelete
 4. TKSH SHA YA ADIK SEJAK KECIL SIFATNYA MMG GITU SUKA AKTVTI LASAK

  ReplyDelete
 5. Semoga Iffa terus sukses dala bidang yang diceburi.

  ReplyDelete
 6. TKSH WP AAMIIN INSYAA ALLAH

  ReplyDelete
 7. Satu contoh yg baik patut kita ikuti.. semangat keusahawanan sejati. Ok, noted.. boleh juga khabarkan kawan2 di pantai timur bagi yg nak beli kambing. Thanks sharing kak.

  ReplyDelete
 8. TKSH DIK KK ALHAMDULILLAH..SANGAT DIHARGAI PERHATIANNYA

  ReplyDelete

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”

MyBloglist