بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

  • PERANG DUNIA KE-3 BAKAL BERLAKU? Amerika Syarikat di beritakan oleh semua news network didunia, akan melancarkan serangan udara ke atas sasaran sasaran tertentu di Syria. Nekad ini terpapar pada wajah Obama dan jenderal2 perangnya apabila mendapat tahu ada bukti Presiden Syria, Bashar Assad dan tenteranya telah menggunakan gas kimia beracun untuk membunuh ribuan rakyat yang memberontaknya. Jika serangan US ini dilancarkan, maka peperangan akan berlaku. Ini akan menyebabkan pengeluaran minyak dunia dan pasarannya
    berkecamuk dan tidak stabil, Amerika Syarikat akan mengguna kuasanya sebagai 'military force' yang tebesar dunia untuk 'dictate' arah-tuju ekonomi dunia serta ekonomi minyak itu sendiri dari landasan atau 'base' baru mereka nanti iaitu Syria (selepas Iraq yang mereka tawan sebelum ini) .

    Dengan sikapnya yang tamak, Uncle Sam tidak akan melepas peluang ..,walaupun dengan Iran ..of course at a high price, namun mereka tahu , ' whoever controls the oli, controls the whole world....and this is the modern absolute Art of War' !
    Next, peperangan dengan Iran akan menjadi satu kemungkinan besar dan bukan hanya hanya satu spekulasi saja seblum ini. Kalau ini terjadi maka dunia, oh dunia, akan menjadi lebih parah..Kuasa2 yang besar seperti Russia,Perancis,Italy,German,Britain,Jepun dan China akan berpihak- pihak dan percaturan politik dunia akan menyaksikan persengketaan yang sangat rumit sekali. Justeru itu peperangan tidak mustahil akan berlaku.Amerika hanya menunggu pergolakkan politik dalaman setara krisis Mesir dan Syria agar senang memasuki Iran. PERANG ,ya .. Perang Dunia Ke-3 bukan lagi satu igauan tetapi mungkin menjadi satu pengalaman yang nyata ! Inilah senario dunia yang ada sekarang- ketidak-tentuan dan ketidak-stabilan dalam semua hal. ASHADU ALA ILLAH HA ILLALLAH WA ASHADU ANNA MUHAMMAD DARASULLULLAH ! Allahuakbar. Na udzubillahi Minzaliqq !


2 comments - "MINYAK NAIK...MUNGKIN INI SEBABNYA..."

~Kak Nah Backyard (^_^)~ delete icon 4 September 2013 at 14:37

minta dijauhi kak..semuga kita semua dalam lindungan Allah jua..

paridah delete icon 4 September 2013 at 19:16

yelah mohon Allah pelihara kita daripada musibah yg xdiingini..

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”