ASSALAMUALAIKUM...
RANCANG UNTUK SARAPAN ESOK PAGI...
CUCUR KEMBUNG LEMAK MANIS.
Cucur ini tidak banyak bahan yang diperlukan tapi sedap sekali...makin sejuk.. makin sedap dimakan.. tekstur tetap lembut walau ditinggalkn semalaman... cubalah.. .. mesti sedap di makan..
Membuatnya pun tak rumit.
Bahan A
3 cawan tepung gandum
1/2 cawan susu manis
Secubit garam
Bahan B
3 cawan air panas mendidih (mesti mendidih mengelegak tau kah... suam2 kuku tidak mahu)
Caranya.. campurkan semua bahan A.. pastu masukkan air panas tadi perlahan2 ke dlm bahan A.. gaul guna sudu saja.. sejukkan seketika.. pastu bolehlah digental bulat2..dan digoreng dgn minyak yg betul2 panas..tp api sederhana saja tau..
kongsi resepi like page resepi kuih mudah facebook.
Wah, senang je kak.. Boleh cuba nanti..")
ReplyDeleteMUDAH SAJA CUBALH WAWA...TQ.
Deletewah, tiga bahan saja..
ReplyDeleteBAHAN SIKIT JE...TQ NOHAS.
DeletePasti lebih sedap rasanya kalau guna susu manis kan..
ReplyDeleteSaya biasa guna gula kasar je. boleh cuba masak kejap lagi ni..
GUNA SUSU MANIS LIN PULA RASANYA...TQ SITI ZAWIYAH RAHMAT...
Deletewah sedap..dapat resipi hari ini, nanti akan cuba resipi ni ya Pi..pasti mama yg buatkan..terasa lah nak minta hehehe
ReplyDeleteCUBALAH CIKGU RESEPI MUDAH SAJA NI...TQ ETUZA.
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletesedap ni..kak nah suka cucur kembung tawar..cicah ngan kuah kari.. terangkat..:)
ReplyDeleteCUCUR KEMBUNG TAWAR CICAH KARI MMG SEDAP..TQ HASNAH.
Deletesedap ni. Buat minum petang
ReplyDeleteBUAT MINUM PAGI PETANG PUN OK FIDAH...TQ.
Deletedah pernah buat tapi x guna air mendidih lah ... blh cuba lagi nanti .
ReplyDeleteYEKE..BOLEH CUBA PULA CARA NI...TQ QV.
Deleteudah lama nggak main kesini, gimana kabarnya nih?
ReplyDeleteeh ngomong-ngomong boleh juga tuh resep cucur kembung lemak manis nya...
YALA CC LAMA MENGHILANG TU...KAK OK SAJA MOGA CC JUGA GITU...
ReplyDeleteRESEPI MUDAH SAJA NI CUBALAH BUAT....TQ
nak buat jg laa kak...sng je ni
ReplyDelete