بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM

TANAMAN HIDROPONIK

SELAMAT BERCUTI GUJUNG MINGGU YANG BERSAMBUNG CUTI CNY....LAMA JUGA MASA CUTINYA...RAMAI YANG AMBIL KESEMPATAN JALAN JALAN JAUH BERSAMA KELUARGA HADIRI KENDURI KENDARA DAN SEBAGAINYA....ADA YANG DI RUMAH SAJA SAMBIL PERHATI KELILING RUMAH MERANGKA APALAGILAH YANG NAK DITANAM DI  SINI HEH..HEH..
BOLEHLAH CUBA BERTANI SECARA HIDROPONIK PULA...ASAL DIPELAJARI TEKNIKNYA TIDAKLAH SUSAH.....SEPERTI YANG DILAKUKAN PENULIS ZAINAL YASSIN MOHD   YASSIN INI 

           

 Yg tube puteh kne blnje lbh sikit sb guna sistem auto kita set timer,pam air+larutan baja akn buat keje sendiri,sebulan atau lbh sikit dh boleh tuai,sy tk guna racun serangga jd tiada bimbang utk makan sendiri,tuai boleh terus masak.                  PIC ZAINAL YASSIN MOHD YASSIN KREDIT

6 comments - "SAYUR SEGAR HIDEROPONIK..."

PeRdU cINta delete icon 2 February 2019 at 14:54

Ya Allah..sernoknya macam ni..tuai terus masak..kalau yang ulaman..tuai..basuh terus masak.lagi satu tak risau racun perosak..tak terfikir-fikir baja apa yang ditabur nak hidup dan suburkan tanaman.

paridah delete icon 2 February 2019 at 15:41

TKSH PC SEGAR SGT SAYURANNYA DIBUAT ULAM ATAU DIMSK SEDAP JE

ejulz delete icon 4 February 2019 at 12:07

wahhh.. best kalau dapat bercucuk tanam macam ni..

paridah delete icon 4 February 2019 at 22:11

ya ejulz tanam hidroponik salur air baja saja

Warisan Petani delete icon 5 February 2019 at 22:37

Teknik pertanian masa kini.

Khir Khalid delete icon 6 February 2019 at 07:50

Puas hati dpt makan hasil sendiri mcm ni.. segar2 semuanya :)

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”