بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUMSatu hari seorang pelancong USA dengan eksyennya menyewa teksi untuk melancong di KL. Pemandu teksi itu membawanya ke Menara Daya Bumi. Mr John inilah menara Dayabumi..dibuat dari mammar putih.. bila malam ia berkilauan... kami ambil masa setahun untukmenyiapkannya..kata pemandu teksi dengan bangga.

Ceh..kalau di USA..bangunan ini kami boleh siapkan dalam masa sebulan sahaja. Kata pelancong tadi dengan belagaknya. Pemandu teksi tadi terkedu. Untuk menunjukkan kecanggihan KL pelancong tadi dibawa ke Menara KL. Mr John inilah Menara Telekomunikasi yang canggih. Kami mengambil masa err... dua bulan untuk menyiapkannya.

Kata pemandu teksi sambil menyerkap jarang untuk melawan keegoan pelancong USA tadi.Oh... kalau di USA bangunan ini dapat disiapkan dalam masa dua minggu sahaja. Kata pelancong tadi dengan belagaknya.

Merah padamlah pemandu teksi tadi. Sambil memandu pemandu teksi tadi terus meluncur melintasi KLCC. Sambil bersiul pemandu teksi tadi tidak berkata apa-apa pun melainkan terus memandu.

Pelancong tadi dengan tersengih... menyindir..Che Mat... berapa lama masa diambil oleh negara kamu untuk menyiapkan bangunan itu. Kata pelancong tadi sambil menunjukkan kearah KLCC.APA? kata pemandu teksi tadi... mana bangunan?kata Pemandu itu lagi kehairanan. Itu..yang tinggi tu..Kata pelancong tadi sambil menunjukkan KLCC. La... ... Usupadora... entahlah Mr John... semalam saya lalu kat sini takda pulak bangunan ini . Bila pulak bangunan ini tumbuh... his..impossible. Kata pemandu teksi itu sambil mengerutkan muka. Mr John terdiam sambil menyesal.


Share KCD

11 comments - "KLCC..."

ZULHILMI TEMPOYAK delete icon 3 June 2018 at 15:34

hikhik... sy xprasan pon pasai tu.. lain beno

paridah delete icon 3 June 2018 at 16:00

HEH..HEH...LAIN BEMO YA...TKSH ZULHILMI

Warisan Petani delete icon 3 June 2018 at 16:01

Tak perasan pun pasal latar belakang gambar KLCC tu

paridah delete icon 3 June 2018 at 21:31

tksh wp..yela kita xperati tapi ada ygrjn perati tu

dear anies delete icon 4 June 2018 at 10:29

hahaha...

nohas delete icon 4 June 2018 at 10:55

jarang tengok berita TV3..

paridah delete icon 4 June 2018 at 21:23

TKSH ANIES..TERGELAK SUDAH

paridah delete icon 4 June 2018 at 21:24

TKSH NOHAS..SAMALAH DGN KAK

Dunia Zumal delete icon 7 June 2018 at 10:55

Amboi, camtu yer. Tergamam Mr John

paridah delete icon 8 June 2018 at 08:35

TKSH ZUMAL..HEH..HEH..BARU TAU YA

Khir Khalid delete icon 9 June 2018 at 19:23

Kebenaran pun nak disembunyikan.. begitu sekali teruknya.. wallahualam

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”