بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

SALAM JUMAAT MULIA..

9 jun = 4 ramadhan

hari yg sangat panjang (dan rasa macam aku dlm roller coaster).
pagi: drive p opis yg aku rasa 'melayang' otak. dgn rasa sakit kepala berdenyutnya. pukoi 9.30 pagi, aku rasa sakit kepala tahap mcm semua benda keliling aku berpusing n rasa nk muntah. ok, p lena dlm surau. jam 11pagi, terjaga teroih teringat ada discussion dgn officer jab landskap. pi laa dlm weng2 tu siap tonyoh balm, aromatherapy cap lombok. tak taula shaq bau apa kt aku masa discussion.
settle bab tu, p sambung buat keja opis. sbb nak kena submit kat shaq ptg tu jgk2.

4.30ptg teros p scan. blk awai sbb nak p masjid - ada tahlil. singgah beli sayuq ngan udang. otw ke hway, member aku call. bgtau anak dia tertinggai kat rnr juru arah utara. dgn hp dia problem, aku x dgq apa dia dok ckp tu, aku dpt tangkap point utama- hg p sat tgk anak aku. hoiiii, menggelabah x tau nk hbq. walaupun bkn anak aku. mak nya gheyau dah. mujuq laa aku x masuk hway lagi. so p rnr. aku sampai, ada keta polis kluaq dr parking. dlm dok cari bdk ni, satu bangla mai tanya, kakak cari apa? bila hbq cari bdk ppuan, umoq 6 tahun.. dia kata - owh.. itu polis sudah bawak pi. saya call polis sbb budak tu nanges kuat. sebaik jumpa kat org yg baik. anak member aku pun cerdik. siap hbq nama, dok mana, tadika apa ngan nama tokwan pun dia hbq. polis bwk p balai bkt tengah. aku punya panik sampai tak bleh igt tang mana balai tu. padahai, lalu hari-hari!! aku bleh suruh member aku google. huhu. sorry.

ok, settle kes tu, aku sampai rumah koi 6.20 ptg. pi masjid ngan mak. lps buka posa, solat magrib n isyak ada baca yassin. sakan btoi naqib yassin td, punya laju dia baca. jenuh curi napas aih.lps terawih ( 8 rakaat ja aku ) plan nya nak p mkn kerang ngan member2. tp dah mak x mau ikut, pastu kawan mak nk tumpang blk, aku nk kena hntq depa dulu la. pi kat keta, tadaaaaaaa! lampu tak off. keta tak bleh start. sebaik ada Ameera Nadia Shafiee, tolong pi hntq mak2 ni dulu, pastu mmg rezeki aku laa, kedai pomen kat dpn rumah kawan mak ni buka lg. pendekkan ceta, adik2 pomen telah menolong kakak yg xda jumper nih. maka dekat pukoi 11 baru la p mkn kerang & belangkas dgn gigih sbb kedai dok kat sempadan penang-perak. sekian laa ceta aku.
jgn la hendaknya, dok mai tanya bab member yg tertinggai anak tu sbb dia x tau yg anak dia kluaq drpd keta. tak dak mak nak lalai bila mcm2 kes dah jadi. tp kali ni Allah bg ujian kat dia. selamat semua dah pun.
Semoga boleh bangun soq satgi. bai

*tapi dalam pada aku kalut dok p tanya org nak pinjam jumper (tanya kat org yg nak blk drpd masjid ) ada jugakkkk sorang pakcik ni - kenai drpd aku sekolah rendah tanya soklan cepuput - hang kawen dak lagi?? bila jwp dak lagi. dia sambung plak- awat tak kawen? allahurabbi. mujuq bulan posa pakcik. kalo dak mesti pakcik menyesai tanya soklan tu

ps...TULISAN NI PI KONGSI DARIPADA WALL FB ROHANA KASIM ...TANPA EDITING...KALAU TIDAK SILAP BELIAU ADALAH PENSYARAH UITM PERAK.

17 ulasan - "KISAH RAMADAN KE 4.."

Mummydearie delete icon 10 Jun 2016 2:12 PTG

Biar benar tertinggal anak. Seriaunya. Yalah kot, tak tahu anak tiba-tiba keluar kereta. Nasib baik jumpa. Kalau ada sehari macam ni punya itinerari, memang nangislah jawabnya!

Soalan macam tu memang biasalah. Saya pun dulu kena juga. Senang je saya jawab kak ~ kad jemputan dah cetak, nama pengantin lelaki tak pasti lagi nak letak siapa ^_^

paridah delete icon 10 Jun 2016 3:02 PTG

YELA MD BENDA NK TERJADI GITU...LETIH MENANGANI MASALAH YG MUNCUL TIBA2...UJIAN ALLAH XDPT NAK MENOLAKNYA MD...
HEH..HEH..BETUL SGT JWPN MD TU...TQ

Maria Firdz delete icon 10 Jun 2016 3:05 PTG

hui.. nasib jumpa dengan orang yang baik-baik... alhamdulilllah...

Qaseh Vee delete icon 10 Jun 2016 3:13 PTG

soalan yg org bujang paling malas nak jawab tu ... heheheee

Muhammad Khairuddin Lim delete icon 10 Jun 2016 4:24 PTG

nice sharing

paridah delete icon 10 Jun 2016 4:43 PTG

TKSH MKL

paridah delete icon 10 Jun 2016 4:45 PTG

HEH..HEH..RAJIN SGT NK BERTANYA TU QV...TQ

paridah delete icon 10 Jun 2016 4:46 PTG

YELA MAR SYUKUR ALHAMDULILLAH..TQ

Mazlan Othman delete icon 10 Jun 2016 8:25 PTG

Wkmsalam.
Seronok baca, sebuah drama kehidupan.

Mazlan Othman delete icon 10 Jun 2016 8:25 PTG

Wkmsalam.
Seronok baca, sebuah drama kehidupan.

Nooriah Abdullah delete icon 10 Jun 2016 9:51 PTG

tang pelat utara tu yg suka sangat
sbb disini takdak geng nak sembang utara
kalau ada geng mmg lebih meriah lagi kot hahaa

nohas delete icon 11 Jun 2016 1:28 PG

pakcik tu pun takdak masa lain ka nak tanya soklan tu..hihi..orang dok cemaih..

tak pernah lg makan belangkas..sedap ke?

Khir Khalid delete icon 11 Jun 2016 1:42 PG

Aduii tertinggal anak tu mmg bahaya... syukurlah...

tengok kerang tu berselera pulak... best tu... :)

saniah ibrahim delete icon 11 Jun 2016 6:28 PG

kesiannya ,tertinggal anak memang haru lah jadinya...kalau dah besar ok juga ni baru 6 tahun,nasib baik jumpa orang baik kan...
kak PI belangkas tu bukan main lagi terlentang posing nya...hiii

Rani delete icon 11 Jun 2016 8:55 PG

Ramdhaan berkah. ...

dear anies delete icon 13 Jun 2016 11:59 PG

lamanya x mkn belangkassss

Fidah Shah delete icon 13 Jun 2016 5:34 PTG

salam ramadhan kak..sorry lama tak singgah
lama dah tak makan kerang....

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”