بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM....

JOM BERJIMAT CERMAT..


KUALA LUMPUR, Nov 3 ― Motorists in the Klang Valley on a budget should put more effort to get organised and use alternative routes if they want to avoid paying tolls, Housing and Local Government Minister Datuk Abdul Rahman Dahlan said today as he defended the government against criticism of the recent rate hike.
The Kota Belud MP said motorists can always find toll-free roads if they wish to keep their expenses low, although that would require them to either brave the traffic congestion or by “waking up earlier” to avoid the traffic.
- See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/minister-to-klang-valley-motorists

30 ulasan - "BANGUN AWAL PAGI ELAK TOL..."

Kakzakie delete icon 5 November 2015 9:39 PG

Satu komentar seorg yg diharapkan rakyat tetapi bagaikan menghiris pilu harapan ramai.
Manalah logik akal. Bayangkan kalau yg perlu hantar anak ke nursery, tadika atau sekolah walau eraly morning macam mana pun kena juga tunggu time pintu dibuka. Mana mungkin nak bawa anak-anak selepas subuh kemudian tunggu depan pintu pagar dibuka. Alahai PI kakak rasa macam tak terfikir langsung masalah rakyat.. sebelum buka mulut bagi alternatif fikirlah dulu yg awak tu wakil yg dipilih rakyat...

paridah delete icon 5 November 2015 10:13 PG

Mantap komen kakzakie walau terasa hendak senyum dgn animasi tu...sama2 kita renungkannya...tq kakzakie.

❤Kamsiah❤ delete icon 5 November 2015 10:22 PG

satu lagi komen dari menteri yg 'bernas'..

paridah delete icon 5 November 2015 10:37 PG

hmm..setuju jerlah khamsiah...tq.

Sweetie delete icon 5 November 2015 11:07 PG

KZ, kita pun silap jugak... terpilih org bodoh jadi wakil...

paridah delete icon 5 November 2015 11:23 PG

bukan gitu sweetie fikiran mrk yg bijaksanasini sukar rakyat narhen nk fahami..tq sweetie.

Khai♥Rin : anies delete icon 5 November 2015 11:25 PG

idea mengarut!

Atie Yusof delete icon 5 November 2015 11:33 PG

teruk betul punya idea... takkan nak suruh org bangun kul 2 pagi nak hantar anak ke taska then ke office... huhu

iryanty ahamad delete icon 5 November 2015 11:45 PG

haha..betul tu atiey

paridah delete icon 5 November 2015 11:57 PG

BETULLAH TU ANIES..BANGUN AWAL PAGI MCM BURUNG2 GI CARI REZKI..HEH..HEH..TQ ANIES.

paridah delete icon 5 November 2015 11:58 PG

IDEA VIRAL TU ATIE...SUKAHATI JER YA...TQ ATIE.

paridah delete icon 5 November 2015 11:59 PG

HEH..HEH.. HAPPY GELAK DGN YAN..TQ.

nohas delete icon 5 November 2015 12:21 PTG

menteri ni lebih baik duduk kota belud je..

Abdul Kholiq Hasan delete icon 5 November 2015 12:36 PTG

tidak paham tapi sedikit mengerti dengan maksud tulisan diatas

Fidah Shah delete icon 5 November 2015 2:05 PTG

Saya pergi kerja lambat sebab suka bayar tol. Walaupun bayar tol, jalan tetap sesak dan sampai lambat ke pejabat. Macam mana tu??..huhu

Zaitun delete icon 5 November 2015 3:20 PTG

Macamanalah nak keluar pagi2 PI tidur malam pun lewat gara2 kerja office yang dibawa balik. Harus disiapkan untuk dibentangkan ke esokkan harinya. Fikir2 kanlah bukan semua orang balik kerja pukul 4.30 petang dan tidur seawal yang mungkin.

paridah delete icon 5 November 2015 3:32 PTG

xreti nk reply apa nohas heh..heh...tq/

paridah delete icon 5 November 2015 3:33 PTG

isu semasa di sini tu AKH..tq.

paridah delete icon 5 November 2015 3:43 PTG

hmm kena tanya kat minister tu fidah m dgr apa penjelasannya...tq fidah.

paridah delete icon 5 November 2015 3:46 PTG

yela zai apa yg kita rasa n cara hidup kata mmg ada masalah tapi berbeza antara satu sama lain kenalah fhm kan..tq zai.

Diana Rashid delete icon 5 November 2015 4:42 PTG

nampak sangt pak menteri kita ni semua pandang mudah masalah rakyat..

paridah delete icon 5 November 2015 5:20 PTG

HIDUP KITA NI XSEMUDAH APA YG TERTERA DI MATA SAJA KAN DIANA...TQ.

Etuza Etuza delete icon 5 November 2015 11:47 PTG

hahaha banyak blogger btri ni Pi bagus harap ada yang bangun awal termasuk etuza sempat solat subuh awal jga

paridah delete icon 6 November 2015 10:54 PG

YEKE...HEH..HEH..KAK PUN TUMPANG SEKAKI...BUKAN APA SAJA NK LUCUKAN HATI...BIASANYA KITA SEMUA DH MULA BANGUN SEBELUM SUBUH LAGI UTK MENEPATI MASA RUTIN HARIAN KITA...TQ CIKGU ETUZA.

Etuza Etuza delete icon 7 November 2015 6:46 PG

Pi kata ibu Etuza awal bangun rezeki mudah datang..apapun kena usaha lah kan ..kena jalan awal pergi cari rezeki baru dapat rezeki..mama kat rumah ni sedang bungkus koropok nak jual...di gerai mak
sangat like blog PI..))
hadiah hari ini akan di paking step by step hantar..sabar ya

paridah delete icon 7 November 2015 11:07 PG

ye betul tu cikgu...bangun pagi bak burung berterbangan mncari rezki yg amat bnyk dipermulaan hari.
tksh bnyk mama yg rajin membungkus keropok di rumah cikgu yg like blog kak.

Mizz Aiza delete icon 7 November 2015 7:16 PTG

kalau takde lesen motor macam aiza ni macam mana la agaknya? nak tak nak kena juga bawa kereta..

paridah delete icon 7 November 2015 10:01 PTG

bawa kereta n bayar tollah aiza...tq

Qaseh Vee delete icon 10 November 2015 6:15 PTG

mudah je mrk cakap kan . almaklumlah modalkan air liur ... ermmmm

paridah delete icon 10 November 2015 10:07 PTG

heh..heh..ntahlh qv...tq

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”