بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Semoga masih valid #Cabaran20Hari Puasa/ Raya 2015
untuk disambung tulis walau masa berpuasa Ramadannya telah berganti Syawal. Tetapi sesuatu yang telah dimulakan seeloknya diakhiri dengan sempurna walaupun tidak menepati date yang ditentukan. Kadang kita hanya merancang sesuatu menurut tarikh yang dijangka namun ada saja masalah yang menggandalakannya.

Bagi cabaran SENARAI KUIH RAYA PILIHAN HATI PI sebagai generasi lama amatlah minat sangat dengan kuih-kuih lama tradisi Melayu. Tapi suka juga dengan cookies/biskut dan kek aneka jenis yang menjadi hidangan di hari raya. Kek lapis dari Serawak juga menjadi pilihan.

Rasa tidak lengkap pula senarai kuih-muih yang dihidangkan jikalau tidak ada gandingan kek yang rupa dan rasanya berbeza.


12 ulasan - "#Cabaran20Hari Puasa/ Raya 2015-19 SENARAI KUIH RAYA PILIHAN HATI."

Dunia Zumal delete icon 19 Julai 2015 7:28 PTG

Kuih yang last tu Zumal pun ada dapat free. Hehe ^-^

Cilembu thea delete icon 19 Julai 2015 9:45 PTG

gambar nomer empat kuih yang paling tak sukai kak...bisa kirim ngga kesini?

SELAMAT HARI RAYA IDUL FITRI 1 SYAWAL 1436 H.
TAQABBAL ALLAHU MINNA WA'MINKUM

abuikhwan delete icon 19 Julai 2015 11:59 PTG

Assalamualaikum kak,
Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin. Walaupun saya bukanlah generasi lama tetapi tetap memilih kuih-muih tradisi berbanding biskut2 moden. Kuih2 tradisi seperti semperit, buah rotan, baulu, batang buruk dsbnya sangat enak. maklumlah nak membuatnya pun sukar sebab tula sedap. Biskut moden, kadang2 ada yang sama je rasanya walaupun berlainan bentuk, warna dll...

Fidah Shah delete icon 20 Julai 2015 9:28 PG
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Fidah Shah delete icon 20 Julai 2015 9:28 PG
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Fidah Shah delete icon 20 Julai 2015 9:28 PG

Selamat hari raya aidilfitri Kak Paridah..
Taqobbal Allahu Minna WaMinkum..

Kuih faveret saya yang no 1 tu...krup krap krup krap sambil tengok tv... :)

paridah delete icon 20 Julai 2015 10:30 PG

salam idilfitri fidah...minna waminkum taqobbal ya karim.
yela fidah lepas raya mmg penat terbungkang ja depan tv sambil kunyah2 heh..heh..tq

paridah delete icon 20 Julai 2015 10:35 PG

wsalam...yela dik ustaz kuih2 lama ni bahan2 asasnya sikit jer tapi perlu skil nk buatnya..kalau ikut resepi jer mmg xjadi kena berguru betul2 itulah sebab molek sedap berbanding kuih2 moden yg agak mudah membuatnya...tq abu ikhwan.

paridah delete icon 20 Julai 2015 10:38 PG

heh..heh..paling xdisukai tapi minta dikirimi...ada ada saja adik ni...
salam idilfitri maaf zahir batin...tq chilembu thea.

paridah delete icon 20 Julai 2015 10:40 PG

wah best tu...tq zumal.

Sue Bee delete icon 22 Julai 2015 5:39 PTG

Yg last tu,biskut rosalinda ke,PI. Nampak sgt cantik

paridah delete icon 23 Julai 2015 9:37 PG

yang tu tart nenas masakan blogger fauziah samad sue...tq

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”