بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...



* Langkah demi langkah dari gambarfoto menjadi Lukisan.
Editing menggunakan perisian Photoscape, Picasa 3, Microsoft Photo Editor, Microsoft Publisher.
Dari gambarfoto biasa, croping, HDR, menjadi lukisan - mode watercolor painting/oilpainting ... akhir sekali framing.
Kepada yang berminat, bolehlah mencuba. Jangka masa sekedar 15 minit ke 30 minit.



TIADA KOMEN.


SUBUR

PULANG KE PENGKALAN.

.

YANG DAIF
DARI KOLEKSIFOTOKU 1: MANUSIA DAN KEHIDUPAN
*Tema Berbagai.














'Penjual Ikan di Pasar Umum Sandakan'

20 ulasan - "SENI FOTOGRAFI NORADABI ROSDI....WORDLESS WEDNESDAY"

Nick Nashram delete icon 1 Julai 2015 11:07 PG

saya punye photoshop smpai sekarang tak pandai nak guna lagi..huhu

AMIIZAA delete icon 1 Julai 2015 11:32 PG

sangat menarik kak...

tiga lalat delete icon 1 Julai 2015 12:10 PTG

salam ramadhan mak tuu, menarik info ni ;p

Dunia Zumal delete icon 1 Julai 2015 1:33 PTG

Teknik yang berbeza menjadikan ia cukup menarik

aizamia3 delete icon 1 Julai 2015 2:09 PTG

Dulu rajin cuba sesuatu yang baru, coding untuk blog.. nak cantikkan blog.. tapi sekarang, dah lupa malah malas nak usik sentuh edit dah..

Diana Rashid delete icon 1 Julai 2015 2:40 PTG

menarik ni..mesti banyak nak kena belajar..

Sue Bee delete icon 1 Julai 2015 2:40 PTG

SB sampai kini tak reti nak guna photoshop..hihi

Puan Wawa delete icon 1 Julai 2015 3:33 PTG

Wahh, pandainya akak..

Khai♥Rin : anies delete icon 1 Julai 2015 5:39 PTG

kreatif!

paridah delete icon 1 Julai 2015 9:36 PTG

ya kreatif tu...tq anies.

paridah delete icon 1 Julai 2015 9:39 PTG

heh..heh..bukan kak yg buat tu wawa..kawan kak sdr noradabi rosdi

paridah delete icon 1 Julai 2015 9:40 PTG

samalah dgn kak sue...xbelajar pun...tq

paridah delete icon 1 Julai 2015 9:41 PTG

ya kalau rajin bellajarlh diana...ttq

paridah delete icon 1 Julai 2015 9:45 PTG

yeke pandai juga ai..kak langsung xtau apa..tq aizamia.

paridah delete icon 1 Julai 2015 9:49 PTG

benar tu bnyak teknik fotografi ni,,,tq.

paridah delete icon 1 Julai 2015 9:50 PTG

salam ramadaan...tq tiga lalat.

paridah delete icon 1 Julai 2015 9:51 PTG

yeke..tq amiiza.

paridah delete icon 1 Julai 2015 9:54 PTG

yeke..kena belajar menggunakannya tu heh..heh..kak pun xreti...tq cikgu nick nashram.

Khir Khalid delete icon 2 Julai 2015 1:01 PTG

Menarik.. seni fotografi ni bukan sekadar bakat, tapi kena ada jiwa baru hasilnya luarbiasa kan...

paridah delete icon 2 Julai 2015 4:32 PTG

yeke...kak pun xreti seni fotografi ni tapi kawan kak noradabi rosdi tu mmg expert.tq khir khalid.

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”