بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...



* Langkah demi langkah dari gambarfoto menjadi Lukisan.
Editing menggunakan perisian Photoscape, Picasa 3, Microsoft Photo Editor, Microsoft Publisher.
Dari gambarfoto biasa, croping, HDR, menjadi lukisan - mode watercolor painting/oilpainting ... akhir sekali framing.
Kepada yang berminat, bolehlah mencuba. Jangka masa sekedar 15 minit ke 30 minit.



TIADA KOMEN.


SUBUR

PULANG KE PENGKALAN.

.

YANG DAIF
DARI KOLEKSIFOTOKU 1: MANUSIA DAN KEHIDUPAN
*Tema Berbagai.














'Penjual Ikan di Pasar Umum Sandakan'

20 comments - "SENI FOTOGRAFI NORADABI ROSDI....WORDLESS WEDNESDAY"

Nick Nashram delete icon 1 July 2015 at 11:07

saya punye photoshop smpai sekarang tak pandai nak guna lagi..huhu

AMIIZAA delete icon 1 July 2015 at 11:32

sangat menarik kak...

tiga lalat delete icon 1 July 2015 at 12:10

salam ramadhan mak tuu, menarik info ni ;p

Dunia Zumal delete icon 1 July 2015 at 13:33

Teknik yang berbeza menjadikan ia cukup menarik

aizamia3 delete icon 1 July 2015 at 14:09

Dulu rajin cuba sesuatu yang baru, coding untuk blog.. nak cantikkan blog.. tapi sekarang, dah lupa malah malas nak usik sentuh edit dah..

Diana Rashid delete icon 1 July 2015 at 14:40

menarik ni..mesti banyak nak kena belajar..

Sue Bee delete icon 1 July 2015 at 14:40

SB sampai kini tak reti nak guna photoshop..hihi

Puan Wawa delete icon 1 July 2015 at 15:33

Wahh, pandainya akak..

Khai♥Rin : anies delete icon 1 July 2015 at 17:39

kreatif!

paridah delete icon 1 July 2015 at 21:36

ya kreatif tu...tq anies.

paridah delete icon 1 July 2015 at 21:39

heh..heh..bukan kak yg buat tu wawa..kawan kak sdr noradabi rosdi

paridah delete icon 1 July 2015 at 21:40

samalah dgn kak sue...xbelajar pun...tq

paridah delete icon 1 July 2015 at 21:41

ya kalau rajin bellajarlh diana...ttq

paridah delete icon 1 July 2015 at 21:45

yeke pandai juga ai..kak langsung xtau apa..tq aizamia.

paridah delete icon 1 July 2015 at 21:49

benar tu bnyak teknik fotografi ni,,,tq.

paridah delete icon 1 July 2015 at 21:50

salam ramadaan...tq tiga lalat.

paridah delete icon 1 July 2015 at 21:51

yeke..tq amiiza.

paridah delete icon 1 July 2015 at 21:54

yeke..kena belajar menggunakannya tu heh..heh..kak pun xreti...tq cikgu nick nashram.

Khir Khalid delete icon 2 July 2015 at 13:01

Menarik.. seni fotografi ni bukan sekadar bakat, tapi kena ada jiwa baru hasilnya luarbiasa kan...

paridah delete icon 2 July 2015 at 16:32

yeke...kak pun xreti seni fotografi ni tapi kawan kak noradabi rosdi tu mmg expert.tq khir khalid.

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”