بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

HMM...SUDAH MASUK RAMADAN YANG KEEMPAT...APALAGI YANG DIRANCANG UNTUK DILAKUKAN SELAIN BERIBADAH SELARAT MAMPU DI BULAN YANG PENUH BAROKAH UMPAMA AMALAN SERIBU BULAN....BANYAK TU!....MERANCANG ITU PERLU UNTUK MEMPERMUDAHKAN URUSAN SELARI DENGAN KETETAPAN MASA...NAMUN PERANCANGAN ALLAH ADALAH YANG TERBAIK DINAMAKAN TAKDIR...

KUIH-MUIH SUDAH DITEMPAH...PERSALINAN BARU JUGA DAH..PERABUT TAKKAN NAK DITUKAR SETIAP TAHUN KOT...SELAGI MASIH ELOK DIGUNAKAN SAJA WALAU BERPULUH TAHUN USIANYA...ANTIK NILAINYA TU...

YANG PERLU DITAMBAH UNTUK MENGIASI RUMAH BIAR CERIA INDAH TENTULAH BUNGA-BUNGA KAN...ITU YANG TERPAKSA MENAPAK DARI NURSERI KE NURSERI MEMILIH BUNGA-BUNGA CANTIK DIJADIKAN PERHIASAN RUMAH SEMPENA IDILFITRI NANTI...

PENAT JUGA KAN MELANGKAH SELANGKAH DEMI KE SELANGKAH TIKA BERPUASA MENCARI IDAMAN HATI...TAPI KALAU HATI DAH SUKA LAKUKAN SAJA...JANJI BAHAGIA...

BAHAGIA! BAHAGIA! BERSAMA KITA NIKMATINYA....KATA ALLAHYARHAM TAN SRI P RAMLEE DAN PUAN SRI SALOMA MENYANYIKAN LAGU INDAH YG EVERGREEN....ORKID MEMANG CANTIK UNTUK HIASAN LUAR RUMAH ATAU DALAM RUMAH.
BOLEH DAPATKAN DI NURSERI BRO ORCHIDS N FLOWERS..
012-909 0989

7 comments - "MENAPAK DARI NURSERI KE NURSERI..."

Fidah Shah delete icon 21 June 2015 at 09:40

Mak aiii...cantik-cantiknya
Kalau saya pergi nurseri yang banyak bunga-bunga cantik macam ni, boleh terleka dibuatnya.
Thanks for the info K.Paridah

paridah delete icon 21 June 2015 at 11:24

KALAU KE NURSERI RAMBANG MATA NAK PILIH BUNGA...SEMUANYA CANTIK FIDAH...TQ

Anonymous delete icon 21 June 2015 at 11:57

Assalaamu'alaikum wr.wb, kak Paridah Ishak... Kalau cerita bunga ni, saya sangat teruja kak. Boleh berlama-lama membelek bunga dan menikmati keindahan. kagum melihat pihak nurseri yang dapat menghasilkan bunga yang segar dan cantik berbanding diri sendiri yang menanam. kdang bla bunga bertukar ke tangan kita, tak menjadi pulak bunga tu. Agaknya rindu dengan tuan nurserinya yang sentiasa membelainya setiap hari berbanding kita yang sibuk dengan kerja pejabat setiap masa. salam ramadhan yang indah Kak Paridah dari sarikei Sarawak. :)

paridah delete icon 22 June 2015 at 15:28

wsalam dik fatimah...benar tu kalau kita ke nurseri mmg leka dgn keindahan kesegaran kesuburan tanaman di situ tapi bila bertukar ke tangan kita jadi sebaliknya pula ya...yela fatimah kita ni ada tugasan masing2 yg perlu dilakukan...salam ramadan indah...tq.

sarah delete icon 23 June 2015 at 07:54

salam ramadan kak...rajinnya kak nak jaga bunga hidup.sy beli bunga plastik ja kak. tu pun tak pasti thn ni nak tukaq bunga ka dak.

Khir Khalid delete icon 24 June 2015 at 00:31

Hati tenang klu melihat bunga2 yg sedang mekar dan segar mcm tu.. tanpa disedari, bibir kita pun akan mengukir senyuman.. :) :)

Khai♥Rin : anies delete icon 25 June 2015 at 09:41

kalau dah ke nurseri tu mmg sah laa kalu x rambang mata...sedia ongkos je ;-)

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”