بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

Nasihat Baginda Rasulullah saw untuk Putrinya Fatimah az zahra
Ya Fathimah...
Ketika seorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya
maka beristighfarlah para malaikat untuknya.
Ketika dia mulai sakit melahirkan..
maka Allah mencatat untuknya
pahala orang-orang yang berjihad di jalan Allah
Ketika melahirkan ..
maka keluarlah dari dirinya dosa-dosanya
seperti saat ia di lahirkan
ketika dia meninggal...
tiadalah dia meninggal
dalam keadaan berdosa sedikitpun
Demikian lah kelebihan wanita yang bergelar "IBU"

USTAZAH NURBAYA USMAN

26 ulasan - "OH... IBU!"

babYpose delete icon 12 Mei 2015 4:02 PTG

selamat hari ibu dear PI, belum update lagi blog, rindu blog PI ♡

paridah delete icon 12 Mei 2015 4:27 PTG

SELAMAT HARI IBU BABYPOSE..RINDU JUGA DGNMU...LAMA MENGHILANG...TQ.

Kakzakie delete icon 12 Mei 2015 4:38 PTG

Kalau boleh kita pun nak jadi macam itu kan PI
Entahlah kakak walau dah jadi ibu bila baca hal begini bagai menusuk ke hati
Dah tualah agaknya jadi terasa benar...

Ave Ry delete icon 12 Mei 2015 5:25 PTG

Alangkah bahagianya bagi mereka yang masih dapat merasakan kasih sayang ibunda tercinta. Karena ketika ibunda telah tiada, satu hari pun tak kan pernah hati lalai dalam mengingatnya :(

Gee Lion delete icon 12 Mei 2015 6:13 PTG

Besar pengorbanan ibu. Namun syg, kdg2 apabila sudah terlewat baru kita menyedarinya.. :'(

Fidah Shah delete icon 12 Mei 2015 6:29 PTG

Selamat hari ibu kak paridah.
Baru dapat singgah sini. Line tenet problem hari ni..kejap ok..kejap tak.. :(

Muhammad Khairuddin Lim delete icon 12 Mei 2015 6:48 PTG

selamat hari ibu..

Zaitun delete icon 12 Mei 2015 7:33 PTG

Kasih ibu pengorbanan ibu tiada tandingan.

Qaseh Vee delete icon 12 Mei 2015 7:59 PTG

ibu sanggup berkorban apa sahaja demi anaknya ...

budi purnomo delete icon 12 Mei 2015 8:42 PTG

Tak ada yang bisa mengalahkan budi baik ibu :)

Cikna delete icon 13 Mei 2015 8:36 PG

Selamat hari IBU....;-)

aTieYusof Family delete icon 13 Mei 2015 9:06 PG

Istimewanya insan bergelar wanita & ibu... Alhamdulillah diberi peluang jadi ibu..:)

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:14 PG

YA SYUKUR SEKALI...TQ ATIE.

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:15 PG

SELAMAT HARI IBU CIKNA...TQ

Khai♥Rin : anies delete icon 13 Mei 2015 9:17 PG

sbb itu hanya wanita shj layak dipanggil ibu

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:24 PG

YELA KAKZAKIE..HATI WANITA SEORANG IBU YG BERUSIA SPT KITA SGT HALUS N PERASA..TERAMAT SENSITIF...TQ.

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:26 PG

WAJAH KUDUS IBU MMBHGIAKN KITA MMNDANGNYA...MEMBUATNYA BHGIA MNGGEMBIRAKN KITA...TQ AVE RY.

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:27 PG

TQ MKL.

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:28 PG

INSYA ALLAH...TQ DIK BUDI PURNOMO.

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:29 PG

HMM..SETUJU..TQ ANIES.

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:30 PG

HMM..TQ QV

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:31 PG

YA ZAI...TQ

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:32 PG

JGN TERLEWAT MENYEDARINYA...TQ GEE.

paridah delete icon 13 Mei 2015 9:35 PG

SELAMAT HARI IBU FIDAH...
YEKE...KITA NI KALAU INTNET XDER LINE PROBLEM BSR HEH..HEH..TQ

Khir Khalid delete icon 13 Mei 2015 5:57 PTG

Sgt mendalam pengertian kisah tu.. itulah kasih dan pengorbanan ibu sejati. Kasih ibu tak dapat dinilai dgn segala isi dunia..

paridah delete icon 16 Mei 2015 9:25 PTG

KASIH IBU TERNYATA SEJATI ABADI...TQ KHIR KHALID.

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”