بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...

PIC GOOGLE SEKADAR HIASAN.

KFC LOGHAT KEDAH

Cashier:Makan sini ka bawak balik? 

Pakcik:Makan kat sana(tunjuk meja)..patot qamai,pakat dok makan kat sini.. 

Cashier:Err,maksud saya,makan di meja dalam kedai ni atau bungkuih bawak balik? 

Pakcik: Ooo..habes tu kalau bungkuih tak bawa balik,dia teqebang balik qumah pakcik seniri ka? Bungkuih 

Cashier: Err,ok..Pakcik nak set yang mana? 
Pakcik: Yang setsi ada dak?? 

Cashier: Err,maksud saya..Pakcik bole pilih set set yang sedia ada kat belakang saya ni(tunjuk)ada yang 2ketoi ayam,ada yang 3 4 ketoi.

Pakcik: Pakcik nak beli ayam setengah kati ja..Makcik hang nak buat serunding raya esok.. 

Cashier: Pakcik,kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la..bukan mentah..

Pakcik: Kalau camtu,beli teloq ayam dah la..depa kalut nak buat kueh tart..aku mana qeti nak beli baqang kueh camna..haqu btoi. 

Cashier: Errr..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja..makan ratah cicah dengan sos camtu ja la.. 

Pakcik: Hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak qeti nak pilih pilih ni..yang mana pon takpa.

Cashier: Pakcik ada berapa oqang kat qumah? 

Pakcik: Pakcik soqang,anak ada 4 oqang..makcik hang maseh soqang..

Cashier: Ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..ayaq nak ayaq gas yang mana? 

Pakcik: Huuu..pakcik takleh minum ayaq gas ni..Satg qeja kentut..angin..teh o suam ka kopi taqik takdak ka? 

Cashier: Takdak..takpa saya bagi milo aih kat pakcik..Ada nak tambah wedges ka? 

Pakcik: Huu?Natang pa tu? 

Cashier: Kentang goreng.senang creta..cucuq ubi.. 

Pakcik: Ha bule la..bagi cucuq ubi seringgit cucur pisang seringgit..campoq..kerak boh lebih.. 

Cashier: Err…ok ok..(segan layan) Cashier: semua sekali RM 34.50..

pakcik : tu dia aih..mahal gila..ayam beqapa ketoi?(bukak plastik tengok)..6 ketoi ja sampai 30 lebih..p market bole beli ayam 3 ekoq.tak mai dah.(buka wallet bayaq) 

Cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi.. 

Pakcik : tak kelapaq mai dah haihh.

19 comments - "LAWAK-LAWAK...CARI AYAM KFC..."

Muhammad Khairuddin Lim delete icon 12 March 2015 at 20:36

Nice sharing

paridah delete icon 12 March 2015 at 20:53

tq MKL.

Cilembu thea delete icon 12 March 2015 at 22:07

dimana ada ayam pasti da KFC, demikian juga sebaliknya ada KFC pasti ada ayam :D

paridah delete icon 12 March 2015 at 22:10

heh..heh..gitulah..enak kan...tq chilembu thea.

babYpose delete icon 12 March 2015 at 22:10

haha tak ketahuan ni hehe

paridah delete icon 12 March 2015 at 22:37

heh..heh..tergelak besaq...tq babypose.

Dunia Zumal delete icon 13 March 2015 at 06:17

Amboi pakcik tu macam silap masuk kedai ja... Hehe ^-^

Hero Borneo delete icon 13 March 2015 at 07:15

kasihan pak cik tu..saya juga pekerja restoran segera..dan faham keadaan orang tak tahu nak order

Fidah Shah delete icon 13 March 2015 at 08:34

Kesian kat Pak Cik tu...
Mesti terkejut..bayar mahal, tapi dapat ayam sikit aje..telur ayam pun tak dapat

paridah delete icon 13 March 2015 at 10:15

heh..heh..fidah kedai kfc mana jual telur ayam...tq

paridah delete icon 13 March 2015 at 10:17

kak pun xreti nk oder kat kfc ni...tq hero borneo.

paridah delete icon 13 March 2015 at 10:18

yela zumal tersilap kedai tu...tq zumal.

Muhammad Khairuddin Lim delete icon 13 March 2015 at 11:20

lawak ye...

paridah delete icon 13 March 2015 at 11:53

heh..heh..MKL tq

Aku Penghibur delete icon 13 March 2015 at 18:18

hahhahaha serious lawak... sabarjelah kan

Jari Manis delete icon 16 March 2015 at 12:21

punya lah lah baca slow2 nk faham..dah tau salah kedai dok beli buat apa kalau tau dah mahai ...hhohoh..pastu boleh dok komplen

nasib baik cashie tu penyabar..kalau JM..hurmm...selamat tinggal lah pak cik!

paridah delete icon 24 March 2015 at 22:12

HEH..HEH..FAHAM YA...TQ ACIK.

paridah delete icon 24 March 2015 at 22:13

HEH..HEH...PAKCIK SILAP MASUK KEDAI TU JM...TQ.

Nor Azimah delete icon 3 April 2016 at 14:08

Senyum tak sudah saya baca criter ni, ha ha

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”