بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM...



[Burung Unta]
Habib Umar bin Hafidz : Burung unta ni kalau dia nak menyorok dari orang, dia sorok kepala dia dalam tanah.
Hadirin : (gelak) hahaha
Habib Umar : Dia ingat bila dia dah tak nampak orang, maknanya orang dah tak nampak dia...
Hadirin : (gelak) hahaha
Habib Umar : Macam itulah keadaan kebanyakan manusia. Dia ingat bila dia tak nampak Allah, maka Allah tak melihatnya.. Sepatutnya burung unta ni gelakkan kita lebih lagi dari kita gelakkan dia.
Hadirin : (terdiam) 

LIKE PAGE 1001 SIRAH NABI MUHAMMAD.

16 ulasan - "ALKISAH BURUNG UNTA..."

❤Kamsiah❤ delete icon 6 Februari 2015 6:43 PG

salam hari jumaat yg mulia...apa kabar tuan rumah??

Najib Ariyan delete icon 6 Februari 2015 11:29 PG

hambikkk... kena sedepek kat muka... hehehehe

salam jumaat

paridah delete icon 6 Februari 2015 12:52 PTG

heh..heh...terkena sekali..terdiam..tq Najib.

paridah delete icon 6 Februari 2015 12:53 PTG

salam jumaat khamsiah...kak ok jer tq.

Kakzakie delete icon 6 Februari 2015 1:08 PTG

Begitulah kita manusia asyik ketawa-ketawa-happy-happy tak sedar dlm apa yg kita gelakkan itu sebagai perbandingan kita sebagai manusia utk lebih sedar apa sebenarnya disebalik kejadian.

Zaitun delete icon 6 Februari 2015 1:12 PTG

Kihkihkih...terkena ke muka balik. Nak gelakkan orang kannnn...

babYpose delete icon 6 Februari 2015 1:37 PTG

cute burung unta ni, motif dia sembunyi kita tak tahu, macam kita tutup mata muka tengok cerita hantu :)

Etuza Etuza delete icon 6 Februari 2015 2:35 PTG

macam tu pula ceritanya kan ..sorok kat tanah..badang masih nampak..mata ja kot dia nak sembunyikan..) Astagfirullah..tak ada tempat menyorok dariNya

paridah delete icon 6 Februari 2015 3:14 PTG

benar tu cikgu tada tempat menyorok drpd pandangan-Nya...tq cikgu etuza.

paridah delete icon 6 Februari 2015 3:34 PTG

heh..heh...tutup mtata tengok cerita hantu ya...tq babypose.

paridah delete icon 6 Februari 2015 3:36 PTG

xsedar kita yg diketawakn ya heh..heh..tq zaitun.

paridah delete icon 6 Februari 2015 3:40 PTG

benartu..kita asyik ketawa dgn kejadian2 yg kita lihat sdg itu ada hikmah perbandingan yg tidak kita sedari....tq kakzakie.

kakyon delete icon 6 Februari 2015 4:31 PTG

nak gelakkan orang.. sendiri kena gelak..

Sylarius Yusof delete icon 6 Februari 2015 4:46 PTG

Deep. Memang betul deep pesanan dari Habib Umar ni. Kita ni memang mudah sangat alpa dengan perintah Allah.

paridah delete icon 6 Februari 2015 6:29 PTG

hmm..heh..heh..tergelak pula...tq kak yon.

paridah delete icon 6 Februari 2015 6:31 PTG

selamba saja murabbi habib umar ni beranologi mnyebabkn kita terdiam...tq sylarius yusof.

Terima kasih bersama Karyaku...Paridah Ishak. Komen anda amat dihargai... “Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”